12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Un inceput satisfacator de drum“

„Un inceput satisfacator de drum“

Selectionerul tricolorilor, Anghel Iordanescu, a spus ca meciul impotriva Japoniei, care s-a disputat simbata, scor 1-1, a reprezentat o buna ocazie de verificare a nivelului unor jucatori si a ajutat citiva fotbalisti din competitia interna sa debuteze in echipa nationala. „Am avut un meci multumitor, cu realizari, dar au fost si momente pe care nu le-am fi dorit, mai ales ca am fost surprinsi pe contraatac de anumite actiuni perpendiculare pe poarta. Sint multumit de acest amical, puteam sa mai marcam un gol la situatiile pe care ni le-am creat prin Ganea, Mutu si Pancu, dar poate ca in acelasi timp puteam sa mai si primim, intr-unul din momentele de neatentie din faza defensiva“, a spus Iordanescu.

„Generalul“ a afirmat ca apreciaza in mod deosebit linia de mijloc a Japoniei si in mod special pe Nakata. „Am remarcat forta fizica, potenta jucatorilor japonezi, care au avut cistig de cauza in disputele individuale. Pentru noi este un inceput satisfacator de drum, nu facem o drama din acest rezultat. Ma ingrijoreaza ca am scazut simtitor in repriza a doua. Daca ne luam dupa angajament si dupa modul in care incercam sa ducem jocul, putem spune ca nu stam prea bine cu verticalizarea. Dar sint situatii in care putem conta pe Mutu si Ganea, jucatori care au puterea sa faca acest lucru. In defensiva, remarc jocul lui Cristi Chivu si al lui Iencsi“, a precizat Iordanescu.

Zico apreciaza nationala Romaniei

Antrenorul reprezentativei Japoniei, brazilianul Zico, a spus ca echipa Romaniei a practicat un joc foarte tehnic. „Romania a inscris, apoi echipa Japoniei si-a revenit, a crescut in joc, am avut citeva ocazii si per total a fost un meci bun pentru noi, in fata unui adversar foarte tehnic, de buna calitate. A fost un test binevenit. Am avut intotdeauna un mare respect pentru echipa Romaniei, care a prestat mereu un fotbal fantezist. Daca nu mi-ar fi placut echipa Romaniei, nu as fi jucat aici. Ati pierdut calificarea pentru putin. Am apreciat mereu fotbalul romanesc si jucatori precum Mutu si Chivu. Romania a intilnit o echipa tare, nu a jucat slab, ci a avut in fata un advesar care i-a pus probleme“, a spus Zico.

Japonezii i-au impresionat pe tricolori

Capitanul tricolorilor, Cristian Chivu, a spus ca fotbalistii niponi practica un joc impresionant. „Modul in care japonezii joaca fotbal si, cum se misca in teren este realmente impresionant. Au excelat si la daruire, si la viteza si m-au impresionat. Daca ai mijlocasi de valoarea lui Nakata, Ono, Nakamura si Inamoto, este imposibil sa nu apara mingi care sa puna adversarii in dificultate. A fost un meci de pregatire, in incercarea de a pastra acelasi ritm cu care am fost obisnuiti in ultima vreme si chiar daca nu a fost o partida stralucita, a fost un test util. Si ei s-au temut de noi, pentru ca eu cred ca au apreciat valoarea echipei noastre nationale“, a precizat Chivu.

Daniel Pancu considera ca reprezentativa Romaniei este pe drumul cel bun. „Sintem pe drumul spre omogenizare, speram ca la startul viitoarei campanii de calificare sa ajungem intr-o forma mai buna“, a spus Pancu.

Dorinel Munteanu a apreciat drept util meciul cu Japonia. „Rezultatul nu ne bucura, insa a fost un meci util. Am intilnit o echipa cu fotbalisti foarte buni. Una peste alta, am facut un meci bun. In ultimii zece ani, fotbalul japonez a evoluat foarte mult, dar asta nu este nici o scuza pentru noi. Sintem putini dezamagiti ca nu am reusit sa cistigam, dar este un inceput de drum“, a afirmat Munteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS