20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNicolo Napoli se pregateste sa antreneze Universitatea!

Nicolo Napoli se pregateste sa antreneze Universitatea!

Dinel Staicu spunea saptamina trecuta ca la Craiova va veni un antrenor italian, trimitind faxuri la trei tehnicieni, fosti jucatori la formatii de top din Il Calcio. „Basme!“, a fost replica tuturor, mai ales ca luni, Pavel Badea era numit antrenor principal, chiar daca interimar. Totusi, pina la urma, vorbele lui Dinel n-au fost diversiuni si s-a trecut la treaba. Omul de incredere al acestuia, Costel Mitrita, a fost prezent la inceputul saptaminii trecute in Capitala pentru a lua niste italieni de la aeroport, iar miercuri dupa-amiaza, presedintele Universitatii a fost prezent la stadionul „Ion Oblemenco“, dar si la cantonament, cu o delegatie din Peninsula, printre care si Nicolo Napoli. Oficial, delegatia a fost anuntata ca si cum ar fi venit pentru a semna un acord de conlucrare intre cele doua cluburi, dar adevarul ar fi altul: s-a urmarit ca viitorul tehnician al Stiintei sa puna la punct toate detaliile colaborarii care va incepe din aceasta iarna. Napoli a fost recomandat Craiovei de Florin Balan, reprezentantul firmei Errea in Romania.

I-au aratat jucatorii, stadionul si i-au dat

casete cu echipa

Presedintele Universitatii l-a plimbat pe Nicolo Napoli pe la stadion, pe la cantonament, acolo unde, pret de citeva minute, i-a prezentat jucatorii si pe ceilalti oficiali, iar apoi s-a retras cu acesta in biroul de la club. Acolo s-ar fi discutat detaliile contractului, care, asa cum sustinea saptamina trecuta si Staicu, va fi de 50.000 de euro pe sezon, la care se vor adauga primele de joc si o prima de obiectiv. Nicolo Napoli va veni la Universitatea si cu ajutoare in afara de secunzi, acesta dorind sa aduca inclusiv masori si medici italieni! La plecarea din Craiova, pentru o mai buna documentare, Napoli a luat cu el mai multe casete cu jocuri ale Universitatii, dar, din greseala, a luat si inregistrari cu adversarii Stiintei din etapele urmatoare. In acest caz, ramine de vazut ce va face Pavel Badea astazi, cind va vedea ca nu are ce diseca la sedinta tactica, daca nu cumva cei care au comis greseala si-au dat seama si au facut rost de dubluri ale casetelor.

Cine este Nicolo Napoli?

S-a nascut pe 7 februarie 1962, la Palermo, si a jucat ca fundas lateral sau central. A debutat in prima divizie italiana la 17 septembrie 1987, intr-un meci Juventus – Pescara, scor 3-1. Pentru „bianco-nerri“, in cei trei ani si jumatate, a evoluat in 62 de partide, inscriind sase goluri. In palmaresul sau de jucator la Torino figureaza o Cupa UEFA si una a Italiei, in 1990. In serie A a mai jucat la Caligari, din 1991 pina in 1996, unde a inscris un gol si un autogol. Cariera si-a incheiat-o in 1997, la Reggina. A mai evoluat la Messina C2 (1980-1983), Cavese B si Beneveto C1 (1983-1984) si Messina C1 si B (1984-1987). Din 1997 a inceput cariera de antrenor, pregatind formatii din esaloanele inferioare, la Sampdoria ocupindu-se de o formatie de juniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS