16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStadionul „Tineretului“ si cel din Podari trec in administrarea Consiliului Judetean Dolj

Stadionul „Tineretului“ si cel din Podari trec in administrarea Consiliului Judetean Dolj

Director al Clubului Sportiv de Fotbal pentru Copii si Juniori „Universitatea“ a fost desemnat un om fara nici o tangenta cu fotbalul!

Prin Hotarirea nr. 1099 din 18 septembrie 2003, Guvernul Romaniei a aprobat trecerea din proprietatea publica a statului si din administrarea Agentiei Nationale pentru Sport in proprietatea publica a unor unitati administrativ-teritoriale, respectiv in administratia consiliilor locale a unor stadioane si bunuri din complexurile sportive si bazele sportive. 16 obiective sportive trec in administrarea consiliilor locale si doar doua – stadionul „Tineretului“ din Craiova si stadionul din Podari – in administrarea Consiliului Judetean Dolj.

Pina la inceputul lunii noiembrie (adica in termen de 30 de zile de la publicarea hotaririi de guvern in Monitorul Oficial), va avea loc predarea-preluarea pe baza de protocol. Conform anexei din Hotarirea 1099/2003, Consiliul Judetean Dolj ar urma sa preia „stadion fotbal «Tineretului» cu doua tribune“, alte date de identificare nefiind nominalizate in anexa. Nu exista nici o precizare privind suprafata care urmeaza a fi preluata de consiliul judetean si, in consecinta, nu se cunoaste viitorul administrator al terenurilor de tenis de cimp, realizate de CSM in incinta stadionului „Tineretului“. Oricum, in art. 3 din Hotarirea Guvernului este precizat clar: „Consiliile locale sau judetene (cazul «Tineretului» si Podari – n.r.) sint obligate sa mentina destinatia imobilelor pentru desfasurarea activitatilor in sistemul de educatie fizica si sport“.

Dupa cum se stie, centrul de copii si juniori al FC Universitatea a fost preluat in aceasta vara de Consiliul Judetean Dolj. Recent, urmare unui concurs organizat de Consiliul Judetean Dolj, a fost numit ca director al Clubului Sportiv de Fotbal pentru Copii si Juniori „Universitatea Craiova“ un anume Florin Stancu, jurist.

Despre aceasta numire-surpriza, Rodion Camataru a declarat: „Craiova a produs ani de zile fotbalisti, iar un centru de copii si juniori ca acela al FC Universitatea nu trebuie sa fie lasat acum pe mina unui om care n-are nici o treaba cu fotbalul. Nu-l cunosc pe cel care a cistigat concursul, nu cunosc nici criteriile pentru care a fost desemnat director, dar consider ca este bataie de joc. Nu stiu cine au fost toti contracandidatii lui pentru post, am aflat – de la ziaristi – ca printre cei care s-au inscris si a fost admis la concurs s-a aflat si antrenorul Ovidiu Drinceanu. Il cunosc bine pe Ovidiu, am avut sansa sa vizitez de doua ori centrul de copii si juniori de la Nagoya Grampus Eight din Japonia, acolo unde Drinceanu a antrenat aproape cinci ani. In aceasta perioada, in care el a fost implicat direct in activitatea riguroasa si stiintifica de la centrul din Nagoya, a reusit sa cistige cu grupa pe care o antrena un titlu national in Japonia, in premiera pentru clubul Nagoya. In plus, este un tehnician bun si corect. Este bizar ca antrenorul Ovidiu Drinceanu n-a fost desemnat director dintre cei cinci participanti la acest concurs. Asta numai la Craiova se poate intimpla. Sint surprins ca mass-media n-au sesizat aceasta anomalie“.

Drinceanu a refuzat sa comenteze aceasta situatie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS