24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul suferintei in Valea Rosie

Derbiul suferintei in Valea Rosie

Seria a V-a a Diviziei C programeaza astazi, in runda cu numarul sase, incepind cu ora 15.00, duelul echipelor situate pe ultimele doua locuri in clasament. Fata in fata se vor afla gruparile craiovene Electro si Stiinta CFR, ambele cu o conducere tehnica diferita decit cea cu care au inceput sezonul. In schimb, Armata ar putea sa-si consolideze prima pozitie daca se intoarce cu puncte din deplasarea de la Videle, lucru care nu pare greu de realizat, avind in vedere locul ocupat in acest moment de „petrolisti“.

Electro – Stiinta CFR

Bania va gazdui astazi un adevarat derbi al suferintei, pe stadionul din Valea Rosie intilnindu-se Electro si Stiinta CFR, cele mai slabe echipe ale seriei daca ar fi sa ne luam dupa pozitiile din clasament. Ambele grupari au inceput dezastruos campionatul, iar acum incearca sa se redreseze din mers. La Electro s-a produs deja o schimbare la nivelul conducerii tehnice, Marian Bicu luind locul lui Nicolae Tilihoi, cu o zi inainte de partida din etapa trecuta, de la Calafat. Acest lucru se pare ca a avut efect, echipa obtinind toate cele trei puncte din confruntarea cu Dunarea. Insa, jucatorii lui Electro sint constienti ca prima lor victorie in campionat nu are nici o insemnatate daca nu inving si astazi pe teren propriu, asa ca s-au pregatit serios toata saptamina. Bicu nu va putea conta pe Minoiu, atacantul sau mai avind de ispasit patru etape de suspendare, dar spera sa-l poata folosi pe L. Tilihoi, care mai acuza usoare dureri la glezna.

Si oaspetii au schimbat in aceasta saptamina conducerea tehnica, echipa fiind preluata de Jean Georgescu, care va fi ajutat de Dan Racoltea. „Ceferistii“ dadusera semne de revenire dupa egalul de la Videle, dar remiza de pe teren propriu cu Turris Magurele i-a coborit in subsolul clasamentului cu un ingrijorator -7 la „adevar“. Acest esec a produs, de altfel, si demisia „principalului“ Florin Ispas, formatia intrind astfel pe mina lui Georgescu. Doi dintre jucatorii de baza, Mere si Pantelimon, au revenit la echipa, asa ca noul tehnician se poate prezenta in Valea Rosie cu cel mai bun „unsprezece“. Se anunta o disputa apriga, in urma careia invinsii isi vor complica si mai mult situatia.

Partida va fi condusa de o brigada craioveana formata din Bogdan Preotescu – Radu Vitan si George Tulba. Observatorul intilnirii a fost desemnat bucuresteanul Alexandru Rolea.

Petrolul Videle – Armata

Desi au remizat acasa cu Progresul, „militarii“ si-au pastrat pozitia de lideri si spera sa o faca si dupa aceasta etapa. Deplasarea de la Videle nu este una usoara, dar craiovenii pot specula criza prin care trec „petrolistii“, intorcindu-se astfel cu puncte. „Daca Stiinta CFR a reusit sa plece cu un punct de la Videle, si Armata poate fi capabila de acest lucru“, a afirmat cu optimism „principalul“ Marian Voicu. Insa nu trebuie uitat ca nici un meci nu seamana cu altul, iar Petrolul, in disperare de cauza, poate face misiunea „militarilor“ extrem de dificila.

Meciul va fi arbitrat de Liviu Cinca (Bals) – Marian Cujba si Iulian Pirvulescu (ambii din Slatina). Observator din partea FRF va fi bucuresteanul Liviu Pantea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS