10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMarii jucatori romani nu au fost uitati de UEFA

Marii jucatori romani nu au fost uitati de UEFA

Patru fosti fotbalisti romani, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Miodrag Belodedici si Dudu Georgescu se afla pe lista alcatuita de UEFA pentru desemnarea celor mai buni 50 de jucatori din istoria fotbalului european. Sondajul face parte din seria de manifestari dedicate implinirii a 50 de ani de la crearea UEFA. Votul s-a deschis marti, pe site-ul oficial al UEFA, www.uefa.com.

Pentru a-i ajuta pe cei care doresc sa participe la vot, UEFA a alcatuit o lista cu 250 de jucatori, considerati a fi cei mai buni din cei 50 de ani de existenta a forului european. Cei care vor vota trebuie sa aleaga zece jucatori favoriti din fiecare deceniu de existenta a UEFA. Participantii la vot vor avea dreptul sa propuna si alti jucatori.

Gheorghe Popescu se afla pe lista nominalizatilor din perioada 1994-2003, Gheorghe Hagi si Miodrag Belodedici sint trecuti la deceniul 1984-1993, iar Dudu Georgescu la perioada 1974-1983. Nominalizatii au fost alesi in functie de performantele obtinute in campionatele interne, la Campionatul European, la Cupa Mondiala si in cupele europene intercluburi. Lista a fost aprobata de Comitetul pentru dezvoltare tehnica a UEFA, condus de fostul international cehoslovac Jozef Venglos.

Rezultatele vor fi date publicitatii din ianuarie pina in aprilie 2004, in ordine descrescatoare, de la jucatorul aflat pe locul 50 pina la fotbalistul clasat pe prima pozitie. Participantul la sondaj a carui alegere se va apropia cel mai mult de clasamentul final va cistiga un sejur pentru doua persoane la turneul final al Campionatului European din 2004.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS