17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBadea este antrenorul Universitatii, asa au poftit jucatorii

Badea este antrenorul Universitatii, asa au poftit jucatorii

• „Badita“ este interimar, mandatul sau expirind in decembrie • Geolgau a fost numit vicepresedinte in lipsa, el fiind inca in Insulele Feroe • Beldeanu este metodist

Fara nici o surpriza, asa cum se bateau in piept oficialii craioveni care ne tot „amenintau“ cu un antrenor din strainatate, anuntul facut de noul presedinte al echipei, intr-o conferinta sustinuta ieri la prinz la sediul clubului Universitatea, a fost unul banuit de toata lumea, astfel incit capitanul alb-albastrilor, Pavel Badea, a fost instalat antrenor principal, dar… tot interimar, pina in decembrie anul acesta. Scuza oferita a fost una puerila, conform careia toti antrenorii solicitati au aminat venirea pentru ca „doresc sa preia echipa din iarna“. „Badita“ va conduce Universitatea pina in decembrie, cu posibilitatea ca si de atunci incolo sa continue treaba. Secunzii sai vor fi Gigi Ciurea si Silviu Lung, iar Aurica Beldeanu va fi metodist, functie nou infiintata in club. Tot ieri, a fost anuntat si noul vicepresedinte al clubului, Gheorghita Geolgau, care isi va incepe activitatea la finele acestei saptamini, cind va reveni din Insulele Feroe.

Antrenor cu categoria a III-a

Despre alegerea actualului antrenor, presedintele a spus: „Am incredere in Pavel Badea. Este cel mai reprezentativ jucator si a meritat aceasta sansa. Viitorul va raspunde daca alegerea a fost buna sau nu“. Capitanul de pina ieri al Stiintei (acum acest rol ii va reveni lui Corneliu Papura) a declarat vadit emotionat: „Este o sansa si o mare onoare pentru mine sa antrenez Universitatea. Va fi o misiune dificila avind in vedere ca inaintea mea a fost Sorin Cirtu, un antrenor bun, care a pregatit echipa foarte bine. Sper sa nu dezamagesc, iar Universitatea sa obtina punctele necesare iesirii din umbra“. Badea a spus ca nu a semnat un nou contract cu Universitatea, dar o va face cit mai curind. Daca va mai juca, noul principal al craiovenilor a afirmat: „Pentru viitorul apropiat, da! Sper ca in urmatoarele meciuri sa ajut echipa si in calitate de jucator“.

„Nu l-am facut pe Cirtu“!

Intrebat de schimbarea radicala in evolutie a mai multor jucatori craioveni, imediat dupa ce Cirtu si-a dat demisia, adica daca l-au „facut“ pe fostul tehnician, Badea a negat: „ Exclus!“. Despre valoarea lotului, despre care Sorin Cirtu spunea ca este slab, noul principal a afirmat: „Eu sint multumit de jucatori, nu sint de acord cu cele afirmate de Cirtu. Altfel nu-mi asumam aceasta responsabilitate“. „Ce a simtit Pavel Badea cind a aflat ca va conduce Universitatea in calitate de antrenor principal?“, a venit o intrebare din sala, la care Badita a raspuns: „N-am dormit deloc. Am petrecut o noapte alba“. Referitor la cine va face echipa, el, Ciurea sau presedintele, Badea a spus: „A fost prima conditie ca nimeni din club sa nu-mi impuna pe cine sa bag sau sa scot din echipa. Deci, eu voi fixa lotul si primii unsprezece jucatori. Si asta se va intimpla mereu cit voi antrena echipa“.

Depesa de la Liga

Pentru ca nu are categoria I de antrenor, fostul capitan al Craiovei va primi o depesa de la Liga prin care va putea sta pe banca tehnica. „Am discutat cu cei in masura pentru a gasi intelegerea necesara si drumul legal. Sint convins ca se va rezolva“, a spus Badea. Amintindu-se din nou de Cirtu, care a spus ca nu poate antrena ghinionul, finul lui Sorin, adica Pavel Badea, a afirmat: „Sper sa am mai multa sansa. Stiti vorba aceea cu norocul incepatorului? Sper sa fie valabila“. Badea a cerut si sprijinul presei, argumentind: „Am avut sansa sa joc in trei tari timp de noua ani, unde fotbalul traieste din imaginea mass-media. Asa ca, pe aceasta cale, va rog sa fiti alaturi de echipa. Numai printr-o colaborare putem reusi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS