10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Habar n-am cit mai stau, eu imi fac treaba!“

„Habar n-am cit mai stau, eu imi fac treaba!“

Universitatea a obtinut vineri seara un rezultat de egalitate, 1-1, la Ploiesti si a ramas pe locul 11in clasamentul primei divizii. Mai mult decit rezultatul, imbucuratoare a fost evolutia alb-albastrilor, care, fata de ultimele dispute, au demonstrat ca stiu si fotbal. Fundasii n-au mai bubuit mingile spre atacanti, au iesit cu „obiectul“ la picior, mijlocul a fost unul laborios, care a creat multe faze de fotbal ofensiv, iar in defensiva s-a ridicat acel baraj dorit de toate apararile. Sigur, au fost si momente mai putin faste, pe greseli personale, dar atunci cind s-a intimplat ca adversarii sa „scape“ a intervenit portarul Guso, un adevarat inger pazitor al buturilor Universitatii.

Meritul este al tuturor, inclusiv al „principalului“ interimar Gigi Ciurea. „Piticul atomic“ a gindit o asezare noua pentru elevii sai, un 1-3-6-1, care pe faza de atac se transforma in 1-3-5-1-1, cu Stinga in rolul omului de legatura cu atacantul McBreen. Ieri, Gigi Ciurea, cel care a pregatit tactic acest meci, era multumit de munca sa, dar considera ca meritul este al jucatorilor: „ In primul rind, vreau sa punctez ca mai mult decit rezultatul ne bucura evolutia, una care da sperante. Cei trimisi pe teren au dovedit ca sint valorosi, au fost perioade de joc in care s-a creat spectacol“.

Modest, Ciurea nu si-a atribuit meritele acestei evolutii nici macar atunci cind a fost intrebat cine a ales aceasta tactica: „Am decis impreuna cu Badita acest sistem de joc“. De ce cu sase mijlocasi? Ciurea afirma: „Cu lotul pe care l-am avut la dispozitie nu prea aveam ce face. Am decis asa pentru ca eu am avut incredere mereu in Ovidiu (Stinga – n.r.), iar atacanti nu aveam pentru ca Borbely nu si-a creat nici o ocazie timp de sapte etape“. Intrebat daca ar remarca pe cineva in mod special, „Piticul“ a spus: „Toti jucatorii. Au depus un efort fantastic, au vrut foarte mult si au avut o concentrare deosebita“. Totusi, a comentat evolutiile lui McBeen si Papura. Despre ultimul a spus ca „a facut cel mai bun meci al sau de cind a revenit la Craiova“, iar despre atacantul care a irosit trei ocazii de gol singur cu portarul, „principalul“ Universitatii din jocul cu Petrolul s-a declarat chiar foarte multumit: „Sint multumit de McBreen. Mi-a placut foarte mult evolutia sa, chiar daca nu a inscris. Important este ca a ajuns in situatii favorabile. In momentul de fata este mult peste ce joaca Borbely“.

Intrebat daca va continua ca „dirijor“ al Universitatii, Ciurea a raspuns: „Habar n-am! Zilele acestea vom vedea ce decizie se va lua. Eu, oricum, imi voi face treaba atita timp cit voi fi solicitat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS