23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportEnglezii au invatat fotbal de la „profesorul“ Lucescu

Englezii au invatat fotbal de la „profesorul“ Lucescu

Ultimele meciuri din cadrul etapei a doua din faza grupelor Ligii Campionilor s-au disputat miercuri seara. Besiktas Istanbul, echipa antrenata de Mircea Lucescu, a produs surpriza acestei runde, invingind, cu 2-0, in deplasare, pe Chelsea Londra. Tot in Grupa G, calculul „hirtiei“ a fost dat peste cap de Sparta Praga, care a obtinut o remiza, 2-2, pe terenul echipei italiene Lazio Roma. La capitolul surprize poate fi trecuta si infringerea suferita de Manchester United, cu 2-1, pe terenul formatiei VfB Stuttgart, desi trebuie sa luam in considerare faptul ca echipa germana este lidera in Bundesliga, nefiind invinsa in acest sezon in campionatul intern.

Grupa E

Panathinaikos Atena a suferit mult pina a obtinut un punct in meciul de pe teren propriu cu Glasgow Rangers. Dupa ce scotienii au deschis scorul, in minutul 35, prin Emerson, Panathinaikos a ramas in inferioritate numerica, Yiannis Goumas fiind eliminat la doua minute dupa pauza pentru cumul de cartonase galbene. Cu trei minute inainte de finalul partidei, Konstantinidis a reusit sa egaleze, stabilind astfel si scorul final: 1-1. Precizam ca, fiind incomplet refacut dupa o accidentare, mijlocasul roman Lucian Sinmartean a fost doar rezerva la Panathinaikos.

VfB Stuttgart a reusit sa-i administreze o corectie mult mai titratei sale adversare Manchester United, pe care a invins-o cu 2-1, dupa un meci pe care l-a controlat in totalitate. Imre Szabics a deschis scorul in minutul 50, Kevin Kuranyi l-a majorat la 2-0 peste doar doua minute, iar Ruud van Nistelrooy a redus din diferenta dintr-un penalti (’67). In minutul 80, Stuttgart isi putea mari avantajul, dar Fernando Meira a ratat o lovitura de la 11 metri.

Grupa F

Pina in minutul 51, cind atacantul sirb Delibasici a fost eliminat pentru cumul de cartonase galbene, Olympique Marseille nu prea a reusit sa puna in pericol poarta echipei Partizan Belgrad. De la jumatatea reprizei secunde si-a intrat in rol virful Didier Drogba, care a reusit hat-trick-ul, marcind pentru Olympique in minutele 62, 68 si 84.

In ciuda absentelor lui Beckham si Raul, ambi fiind accidentati, Real Madrid si-a dovedit clasa pe terenul cistigatoarei Cupei UEFA din sezonul trecut, FC Porto. Lusitanii au deschis scorul inca din minutul 7, prin Costinha, dar la pauza ibericii conduceau cu 2-1, gratie golurilor marcate de Helguera (’28) si Solari (’37). In repriza secunda, Zidane a mai inscris un gol pentru Real Madrid (’67), echipa la care, spre finalul meciului, a intrat si Raul.

Grupa G

Cind Lucescu le-a spus ziaristilor britanici ca „Chelsea are jucatori buni, dar inca nu formeaza o echipa puternica“, acestia l-au crezut nebun. Lucescu si-a dovedit spusele miercuri seara, cind le-a predat englezilor o adevarata lectie de fotbal. Sergen a marcat pentru Besiktas in minutul 24, la primul sut pe poarta al turcilor, si l-a majorat cinci minute mai tirziu, profitind de niste fundasi visatori. Chelsea a ambalat motoarele la maximum, insa nici Mutu, si nici Crespo nu au reusit sa strapunga blocul defensiv conceput de Lucescu. Ranieri a schimbat la pauza toata linia de atac, locul cuplului Mutu – Crespo fiind luat de perechea Hasselbaink – Duff. Cu toate acestea, apararea lui Besiktas a ramas impenetrabila. Formatia lui Lucescu, pentru care Daniel Pancu a evoluat pe toata durata partidei, a ramas in inferioritate numerica din minutul 51, cind Ilhan Masiz a fost eliminat pentru doua galbene, dar acest lucru nu a ajutat-o cu nimic pe Chelsea, care a fost la fel de sterila in ofensiva.

In celalalt meci din grupa G, Sparta Praga a fost la un pas sa furnizeze cea mai mare surpriza a serii, dupa ce conducea la pauza, cu 2-0, pe Lazio, chiar pe stadionul „Olimpic“ din Roma, prin golurile marcate de Sionko (’27) si Poborsky (’35). Italienii au inceput in forta repriza secunda si, dupa o ora de joc, restabilisera egalitatea, ambele goluri fiind marcate de Simone Inzaghi (’46, ’60-p).

Grupa H

Meciul de la Vigo, dintre Celta si cistigatoarea editiei trecute a Ligii Campionilor, AC Milan, i-a cam plictisit pe cei 28.000 de spectatori care au luat loc in tribunele stadionului „Balaidos“. Fiind tacticizata, aceasta partida a avut foarte putine faze spectaculoase, lasindu-le un gust amar suporterilor celor doua formatii.

Ajax Amsterdam, cu portarul Bogdan Lobont titular si cu Nicolae Mitea pe banca de rezerve, a invins-o la pas pe FC Bruges, echipa la care Alin Stoica nu a jucat din cauza unei accidentari. Ambele goluri ale partidei de pe „ArenA“ au fost marcate de Wesley Sonck (’11, ’54), iar cei 50.000 de spectatori au fost foarte incintati de prestatia pe care au avut-o elevii lui Ronald Koeman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS