16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbiul aiuritilor din provincie

Derbiul aiuritilor din provincie


Petrolul – Universitatea

• Stadion „Astra“, astazi, ora 20.00 (Prima TV, in direct).

• Formatii probabile:

Petrolul: Fl. Olteanu – L. Dobre, Mihart, Toporan, Negoita – Movila, Marinescu, Todoran, Pastor – Orlando, Costescu. Antrenor: Fl. Marin.

Universitatea: Guso – Murgan, Papura, Rada – Bundea, Moti, Plesan, Badea (foto), L. Preda – McBreen, Borbely. Antrenor interimar: Gigi Ciurea.

• Vor arbitra: A. Constantin – T. Constantinescu, E. Ungureanu.

• Observatori: Sorin Satmari si George Ionescu.

• Celelalte partide: simbata: Ceahlaul – FC National (ora 14.00, Prima TV), Gloria – FC Oradea (ora 15.00), Apulum – Otelul (ora 15.00), Poli AEK – FCM Bacau (ora 15.00), Dinamo – Farul Constanta (ora 20.00, TVR 2); duminica: FC Arges – Steaua (ora 14.30, TVR 1), Rapid – FC Brasov (ora 20.00, Pro TV).

„Eu imi asum raspunderea pentru rezultatele echipei din meciurile cu Jiul si Petrolul!“, cam asa s-a exprimat la inceputul acestei saptamini patronul-director tehnic Dinel Staicu. Ce a fost la Petrosani? Ca la Zalau, Fieni si Navodari, alte „borne“ ale umilintei „alb-albastre“.

Asta-seara intilnim, la Ploiesti, „lanterna rosie“ a campionatului, meciul anuntindu-se deosebit de important pentru ambele formatii. De fapt, ne intereseaza doar Universitatea, club aflat intr-o situatie confuza, de neinteles pentru lumea adevarata a fotbalului. Bine scria zilele trecute un editorialist: „Fostii adversari ai Stiintei – Antognoni, Graziani, Tresor, Tigana, Giresse, Lacombe, Briegel, Allofs, Nilsson – se pregatesc sa trimita telegrame de condoleante clubului craiovean (…) Craiova, te compatimim!“ Prietenii stiu de ce!

Pina una alta, asta-seara jucam cu echipa lui Florin Marin, antrenorul lui Netoiu la Craiova. Daouda este nerefacut, Stancu suspendat (cumul de cartonase galbene), iar Njock si Bengondo sint in Camerun. Dupa meciul de la Petrosani, Stoianof si Miclea s-au ales cu unele accidentari. Antrenorul interimar Gigi Ciurea a spus ieri-dimineata: „Este un meci greu pentru Universitatea. Nu numai pentru ca Petrolul este pe ultimul loc, dar eu consider echipa gazdelor una buna. Universitatea? Din punctul meu de vedere, noi mergem la Ploiesti pentru a obtine un rezultat bun, adica sa nu pierdem. Am incredere in echipa si sint convins ca altfel vom juca la Ploiesti“.

Si Petrolul se confrunta cu o situatie critica – ultimul loc in clasament, retragerea sprijinului financiar al Petromului, dorinta galeriei „Lupilor Galbeni“ de a-l demite pe Florin Marin etc. Oricum, ei s-au calificat in optimile Cupei Romaniei.

Florin Marin a declarat ieri in exclusivitate pentru GdS: „In contextul actual, pentru ambele echipe partida se anunta dificila. La ambele echipe exista o atmosfera tensionata si in aceste conditii datele problemei sint altele. Fara liniste nu se pot realiza prea multe lucruri. Meciul este foarte important, punctele puse in joc sint necesare si vitale pentru ambele formatii. In consecinta, sint convins ca va fi un joc de lupta!“

Craciun (eliminat in meciul de miercuri) este suspendat, Petroesc este in spital (operat dupa incidentul din etapa trecuta), iar Irimescu si Pastor sint incerti. Altfel, astazi este ziua de nastere a lui Bundea, Zeno implinind 26 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS