9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu a fost loc de surprize in Liga Campionilor

Nu a fost loc de surprize in Liga Campionilor

Noua editie a Ligii Campionilor a debutat marti seara, cu partide din grupele E, F, G si H. Plecate din pozitia de favorite in cursa pentru trofeul celei mai importante competitii intercluburi, Real Madrid, AC Milan si Manchester United au inregistrat victorii in partidele de debut.

Dintre cele trei formatii, detinatoarea titlului in Premier League, Manchester United, a reusit scorul serii, pe teren propriu, cu Panathinaikos Atena, 5-0. Suporterii de pe stadionul „Old Trafford“ i-au aplaudat, pe rind, pe Silvestre, care a deschis scorul in minutul 13, apoi pe Fortune (’15), Solskjaer (’33) si Butt (’40). La pauza, Manchester a intrat la cabine cu un avans de patru goluri, pentru ca, dupa reluarea partidei, Djemba-Djemba sa stabileasca, in minutul 83, scorul final pe tabela de marcaj: 5-0. Lucian Sinmartean, care a debutat ca titular in Liga Campionilor, la formatia greaca Panathinaikos, a parasit terenul fara o evolutie notabila.

Real Madrid a terminat cu scorul de 4-2 meciul cu Olympique Marseille, dupa ce au fost condusi, pentru numai trei minute, de fosta echipa a „galacticului“ Zinedine Zidane. Fomatia din Marsilia a deschis scorul in minutul 26, prin golul lui Drogba, pentru ca Roberto Carlos sa restabileasca egalitatea in minutul 29. Ronaldo nu a pierdut nici marti seara ocazia de a se apropia de recordul de goluri marcate al lui Pele, reusind dubla, in minutele 34 si 57. Luis Figo a inscris ultimul gol pentru „merengues“, in minutul 60, cind a transformat o lovitura de la 11 metri. Sorul a fost, in final, 4-2, dupa ce, in minutul 83, jucatorul lui Olympique, Van Buyten, a micsorat diferenta la doar doua goluri.

Detinatoarea en-titre a trofeului, AC Milan, s-a impus cu destula greutate in fata olandezilor de la Ajax Amsterdam, 1-0, pe arena „San Siro“. Filippo Inzaghi a fost cel care a reusit sa-l depaseasca, in minutul 67, pe „lancierul“ Bogdan Lobont, a carui evolutie a fost, in general, buna. Nicolae Mitea, celalalt roman de la Ajax, nu a evoluat in meciul de marti seara.

Romanii au fost „in carti“

Dintre romanii prezenti in Liga Campionilor, Adrian Mutu a fost cel pentru care a curs multa cerneala, mai ales in Anglia. Desi internationalul roman nu a reusit sa marcheze, echipa sa, Chelsea Londra, s-a impus, cu 1-0, in deplasare, in fata formatiei Sparta Praga. Atacantul „tricolor“, titular la Praga, a fost inlocuit la pauza cu Damien Duff, dupa ce cu putin timp inainte fusese accidentat la glezna. Presa britanica nu a pierdut insa ocazia de a-l lauda pe „sarpele cu clopotei“ al antrenorului Claudio Ranieri. Cotidianul englez The Mirror a fost de parere ca marti seara Mutu a fost „creierul echipei sale“. „Mutu a muncit mult si a fost creierul echipei, mai ales ca Marcel Desailly nu a reusit sa-si conduca formatia si a comis multe greseli. Din pacate pentru antrenorul Claudio Ranieri, Mutu nu a reusit sa mai apara si in repriza a doua, dupa ce s-a accidentat la glezna“, a scris The Mirror, care l-a desemnat pe Mutu, drept omul meciului. Din partea tabloidului The Sun, Mutu a primit nota sapte pentru evolutia sa.

Pentru campioana Turciei, Besiktas Istanbul, debutul in Liga Campionilor a fost cu ghinion, dupa ce formatia romanilor Mircea Lucescu si Daniel Pancu (titular si 90 de minue pe teren) a fost invinsa, pe teren propriu, cu 2-0, de gruparea italiana Lazio Roma. Cotidianul italian Gazzetta dello Sport a apreciat ca situatia antrenorului Roberto Mancini si a elevilor sai a fost destul de dificila, avind in vederea fanatismul cu care suporterii lui Besikats si-au incurajat, pe stadionul „Inonu“, echipa preferata. „Nu a fost usor la Istanbul, cu un stadion plin de suporteri fanatici care cinta si atunci cind echipa pierde. Nu a fost usor cu o formatie turca bine organizata de romanul Lucescu, care cunoaste orice amanunt din fotbalul italian. Lazio a suferit, dar Mancini a gasit solutia sa-l invinga pe «vicleanul» Lucescu“, a scris publicatia citata. Lazio a invins pe Besiktas pentru a treia oara in ultimele sase luni, dupa dubla victorie din sferturile de finala ale Cupei UEFA, editia 2002-2003 (1-0 si 2-1).

De acelasi debut ghinionist a avut parte si Alin Stoica, care evolueaza la formatia belgiana FC Bruges. Mijlocasul roman a fost nevoit sa paraseasca terenul, din cauza unei accidentari la glezna, in minutul 32 al partidei terminate la egalitate, 1-1, pe teren propriu, in compania spaniolilor de la Celta Vigo.

Iata rezultatele inregistrate marti seara, in debutul Ligii Campionilor:

Grupa E: Manchester United – Panathinaikos Atena 5-0. Au marcat: Silvestre (’13), Fortune (’15), Solskjar (’33), Butt (’40), Djemba-Djemba (’83); Glasgow Rangers – VfB Stuttgart 2-1. Au marcat: Nerlinger (’74), Lovenkrands (’79) si Kuranyi (’45+3).

Grupa F: Partizan Belgrad – FC Porto 1-1. Au marcat: Delibasic (’54) / Costinha (’22). Real Madrid – Olympique Marseille 4-2. Au marcat: Roberto Carlos (’29), Ronaldo (’34, ’57), Figo (’60 din penalti) / Drogba (’26), Van Buyten (’83).

Grupa G: Besiktas Istanbul – Lazio Roma 0-2. Au marcat: Stam (’37), Fiore (’77). Sparta Praga – Chelsea Londra 0-1. A marcat Gallas (’85).

Grupa H: FC Bruges – Celta Vigo 1-1. Au marcat: Saeternes (’84) / Juanfran (’50). AC Milan – Ajax Amsterdam 1-0. A marcat: Inzaghi (’67)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS