10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNae Manea vrea sa forteze imposibilul

Nae Manea vrea sa forteze imposibilul

Preliminariile CE de tineret

Romania – Danemarca

• Stadion
„Rapid“, vineri, ora 17.00 (TVR 2 – direct).

• Romania (echipa probabila): Stancioiu (Curca) – Tamas, Galamaz (Marincau), Rada – Bandi, St. Grigorie, Ghioane, Ov. Petre, V. Munteanu – D. Nicolae, Chihaia (Oprita). Antrenor: N. Manea.

Dupa ce a inceput foarte slab campania din grupa, echipa nationala de tineret a Romaniei are sanse infime sa mai obtina calificarea la turneul final al CE „Under 21“. Chiar si asa, antrenorul lotului, Nae Manea, le-a atras atentia elevilor sai sa joace cu determinare, considerind ca o eventuala victorie i-ar mai incurca oarecum pe norvegieni si pe danezi si ne-ar putea crea un culoar nesperat.

Pentru partida din aceasta seara cu tineretul danez, Manea a convocat cam tot ce are mai bun fotbalul romanesc la respectiva grupa de virsta. Tamas, Grigorie, V. Munteanu si Ov. Petre au cochetat in citeva rinduri si cu lotul mare, ca sa nu mai vorbim de Tibi Ghioane, de multe ori titular in echipa lui Iordanescu. Universitatea are un singur reprezentant: fundasul Ionut Rada, care are mari sanse sa fie titular.

In rest, meciul se va disputa in Giulesti pentru ca asa a vrut antrenorul, un idol al rapidistilor. De altfel, Nae Manea i-a bagat in sedinta pe sefii galeriei giulestene si le-a cerut sa-i incurajeze frenetic pe selectionabili, fara sa tina seama de cluburile de la care provin.

Manea a spus ca partida cu tineretul Danemarcei este foarte importanta si pentru moralul reprezentativei de seniori. „Este o partida extrem de importanta pentru moralul fotbalistilor de la echipa mare, dar si pentru noi, deoarece, in cazul in care nu am obtine victoria, ar fi ultimul meci pentru unii jucatori din aceasta generatie. Ar fi rau sa se termine asa, pentru ca este un lot valoros si de perspectiva, iar in cazul in care am cistiga, ne-am putea relansa in lupta pentru calificarea la Campionatul European“, a spus Manea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS