22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSorine, fa liniste in vestiar!

Sorine, fa liniste in vestiar!

Andone, recent adus la Dinamo, a spus raspicat ca marea problema a echipei este ca nu are un lider adevarat. Universitatea il are, dar fuge de el!

Cred ca duminica seara, vazind meciul Dinamo – Steaua (2-4), Dinel Staicu s-a convins ca, uneori, schimbarea antrenorului este bucuria nebunilor. De fapt, ce a rezolvat Dinamo schimbindu-l pe Dinu cu Andone, mai ales pentru ca primul nu se intelegea cu Gigi Netoiu? Mai nimic, iar Staicu, desi cam „aerian“ in fotbal, a inteles ca in situatii delicate te aduc mai degraba jucatorii, iar presupusa incompatibilitate a echipei cu antrenorul este un alibi al celor care sint platiti sa dea goluri si nu dau.

Pina acum, GdS l-a sprijinit pe Cirtu (si o va face in continuare!) asa cum, la vremea respectiva, l-am sustinut si pe Emil Sandoi. Din pacate, razboiul pentru Sandoi l-am pierdut, dar s-a vazut apoi ca indepartarea sa, in loc sa redreseze echipa, a involburat si mai mult apele. Practic, dupa demiterea lui Sandoi, tensiunea din jurul Universitatii a devenit insuportabila si Cirtu a acceptat sa preia timona, desi echipa semana cu o corabie facuta ciur.

Iar daca Staicu a comis in iarna niste gafe imense, preferind sa mizeze totul pe prietenia sa cu Mitica Dragomir in loc sa intareasca lotul, Cirtu, ca si Sandoi inaintea lui, a gresit si el, ezitind sa forteze aducerea singurului jucator care ar fi pus la punct orgoliile distructive din vestiar.

Acel lider de care echipa ar fi avut si are nevoie este Silvian Cristescu. Chiar daca a trecut de prima tinerete, Cristi este in prezent unicul jucator din Banie care impune respect. El este in stare sa protejeze perfect relatia dintre conducerea tehnica si fotbalistii mai „nervosi“ din lot printr-o simpla ridicare de sprinceana… De altfel, ca sa o spunem mai pe romaneste, de Cristescu se sperie inclusiv galeria care il cunoaste foarte bine pe cel care, cit timp a fost liderul Universitatii, nu a acceptat nici cele mai mici compromisuri.

Din cite stim, la un moment dat, Cirtu a incercat sa puna in discutie cazul Cristescu, dar s-ar fi lovit de refuzul conducerii, aceeasi care in vara l-a ignorat pe Cristi, preferind solutii mai simple, care sa nu dea dureri de cap si care, la o adica, puteau fi atrase si in alte jocuri…

Cu Cristescu in lot, antrenorii Craiovei ar fi fost feriti de multe neplaceri. Ideea nu ne apartine, ea fost lansata chiar de Marius Sava la inceputul campionatului. Sesizind atunci brambureala din vestiar, „Savarina“ nu s-a ferit sa spuna ca „Universitatea ar trebui sa-si recupereze liderul incontestabil, pe Silvian Cristescu!“

Oricum, subiectul ar trebui sa dea de gindit „cuplului“ Cirtu – Staicu. Sau, mai degraba ultimului, pentru ca pe Sorin Cirtu daca il intrebi despre calitatile de lider ale lui Cristescu isi raspunde simplu: „Jos palaria!“ Nu stie insa cum, in fata lui Staicu, pornit mai nou pe o infuzie masiva de tineret la echipa, sa il prezinte pe Cristescu cu o virsta inversa. Adica, in loc de 32, Staicu sa citeasca 23.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS