16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAjax, mereu surprinzatoare

Ajax, mereu surprinzatoare

Faza a doua a grupelor Ligii Campionilor s-a incheiat miercuri seara, o data cu disputarea ultimei etape din grupele A si B. Dupa ce marti obtinusera calificarea AC Milan, Real Madrid, Manchester United si Juventus Torino, in urma meciurilor de miercuri au ajuns in sferturile de finala Barcelona, Inter Milano, Valencia si Ajax Amsterdam. Singura aparitie surprinzatoare in aceasta faza a competitiei este Ajax, echipa la care evolueaza romanii Chivu si Lobont nefiind creditata cu prea multe sanse la debutul fazei a doua a grupelor Ligii Campionilor.

Grupa A

Bayer Leverkusen 0

Internazionale Milano 2


Neputindu-i utiliza pe Vieri, Recoba si Crespo, antrenorul Interului, Hector Raul Cuper, i-a trimis in avanposturi pe Morfeo si pe tinarul nigerian Obafemi Martins. Pentru ca accederea in sferturi sa nu depinda de rezultatul partidei Newcastel – Barcelona, echipa italiana avea nevoie de o victorie pe „BayArena“. In minutul 36, Internazionale a deschis scorul prin Martins, care a scapat de marcajul fundasilor germani si l-a executat pe portarul Butt. Italienii se puteau desprinde in ultimul minut al primei reprize, dar Morfeo a irosit penaltiul obtinut de Martins. Trupa lui Cuper a controlat jocul si in partea a doua a partidei, iar rezultatul final, 0-2, a fost stabilit de Emre, care a reluat de la zece metri centrarea lui Coco (’90).

Newcastle 0

Barcelona 2


Pentru a se califica in sferturile de finala, trupa lui Robson, Newcastle, avea nevoie de o victorie pe „St. James’ Park“ in partida cu Barcelona, coroborata cu o remiza sau cu o infringere a Interului la Leverkusen. Nici una dintre cele doua conditii nu a fost indeplinita, formatia engleza pierzind cu 0-2 intilnirea cu echipa catalana, iar italienii impunindu-se cu acelasi scor in Germania. Pe „St. James’ Park“, scorul a fost deschis de Kluivert, care a profitat de o greseala impardonabila a lui Bramble (’60), si a fost majorat de Motta, care a reluat sub transversala o centrare de pe stinga (’75).

Grupa B

AS Roma 1

Ajax Amsterdam 1


Intilnirea de pe stadionul „Olimpico“ din capitala Italiei, dintre AS Roma si Ajax, incepuse de mai putin de un minut cind un contraatac rapid declansat de Zlatan Ibrahimovici si continuat de Rafael van der Vaart a fost finalizat din careul mare, cu un sut sub transversala, de Andy van der Meyde. Obiectivul formatiei olandeze in acest meci – cel putin o remiza – a fost astfel mai usor de realizat inca din debutul partidei. Elevii lui Fabio Capello nu au parut afectati de golul primit si au supus poarta lui Lobont la un adevarat asediu. Dupa ce a avut citeva interventii excelente, portarul roman a fost invins in minutul 24 de catre Cassano, care, nemarcat in careu, a trimis balonul la colt cu un sut de la 13 metri. Dupa numai un minut, AS Roma putea sa preia conducerea pe tabela de marcaj, dar sutul lui Aldair de la 16 metri a nimerit transversala. Formatia italiana a continuat asalatul asupra defensivei conduse de Cristi Chivu, insa reduta olandeza a rezistat pina la final, beneficiind si de un dram de noroc. Astfel, Ajax, o echipa cotata cu sansa a patra intr-o grupa din care au mai facut parte campioana Spaniei, campioana Angliei si vicecampioana Italiei a dat peste cap pronosticurile specialistilor, calificindu-se in fazele superioare ale Ligii Campionilor.

Valencia 2

Arsenal 1


In meciul de miercuri seara de pe „Mestalla“, Valencia avea nevoie de o victorie pentru a se califica in sferturi, in timp ce Arsenal s-ar fi multumit si cu un egal. Pentru fotbalistii formatiei britanice, „Bestia neagra“ in aceasta partida a fost norvegianul Carew, care a deschis scorul in minutul 34 sutind la colt din marginea careului mare. La patru minute de la reluarea reprizei secunde, Henry a egalat pentru Arsenal, cu un sut inselator de la 17 metri, care l-a pacalit pe portarul Canizares. Norvegianul Carew a calificat Valencia in sferturi, fructificind in minutul 57, cu capul, centarea de pe stinga a lui Vicente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS