18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBeşiktaş a avut viaţă grea pe „Olimpico“

Beşiktaş a avut viaţă grea pe „Olimpico“

Prima manşă a sferturilor de finală ale Cupei UEFA s-a desfăşurat joi seară, returul urmind să se dispute peste o săptămină. Meciurile din această rundă au fost foarte echilibrate, rezultatele inregistrate demonstrind că echipele care au ajuns pină in sferturile celei de-a doua competiţii fotbalistice europene intercluburi au valori apropiate.

Echipa lui Lucescu a pierdut la limită

Partida de pe stadionul „Olimpico“ din Roma, dintre Lazio şi echipa antrenată de Mircea Lucescu, Beşiktaş Istanbul, nu a fost foarte spectaculoasă, remarcindu-se doar prin ardoarea cu care au luptat jucătorii celor două formaţii. In prima repriză, Lazio şi-a creat doar două ocazii de gol, prin Chiesa şi Lazetici, in timp ce ofensiva turcilor nu a reuşit să clintească apărarea echipei italiene.

Simone Inzaghi, care a fost trimis pe teren in repriza secundă, a avut nevoie de doar şase minute pentru a inscrie, el fructificind din mijlocul careului mare centrarea lui Dejan Stankovic (’56). Beşiktaş ar fi putut egala in minutul 66 prin Ilhan Mansiz, care a şutat puţin pe lingă poartă. Tot Mansiz a irosit o ocazie in minutul 75, atacantul turc pătrunzind in careu cu toată opoziţia lui Mihailovici, dar şutul său l-a nimerit pe portarul Angelo Peruzzi. Lazio işi putea mări avantajul in minutul 83, dar Stefano Fiore a şutat din voleu puţin peste poarta goală.

Fotbalistul roman al echipei Beşiktaş, Daniel Pancu, a fost titular şi a jucat tot meciul, remarcindu-se doar prin travaliul depus timp de 90 de minute.

Incidente pe „Celtic Park“

Intr-un alt meci din sferturile de finală ale Cupei UEFA, campioana Scoţiei, Celtic Glasgow, a remizat pe propriul teren, scor 1-1, in meciul cu FC Liverpool. Gazdele au deschis scorul incă din minutul doi, prin Henrik Larsson, dar Emile Heskey a egalat pentru Liverpool 15 minute mai tirziu. Partida de pe „Celtic Park“ a avut şi un moment mai puţin plăcut, atacantul lui Liverpool, El Hadji Diouf, scuipind in direcţia suporterilor scoţieni. Referindu-se la acest incident, antrenorul echipei engleze, Gerard Houllier, a spus: „Clubul nu aprobă această reacţie şi ne vom ocupa de ea pe plan intern. Tot ce pot să spun in acest moment este că poliţia a luat declaraţii de la Diouf şi de la ciţiva dintre spectatori.“

Ambele echipe portugheze calificate in această fază a competiţiei, FC Porto şi Boavista, au pierdut cu acelaşi scor, 1-0, partidele disputate joi seară. In meciul de pe teren propriu cu Panathinaikos, FC Porto a fost invinsă din cauza golului marcat de Emmanuel Olisadebe (’83), in timp ce panamanezul Dely Valdes a inscris in minutul 18 şi a adus astfel victoria echipei spaniole Malaga in partida susţinută in propriul fief, in compania Boavistei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS