5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Turneul de tenis de la Indian Wells (m)

Hewitt a trecut cu greu in turul secund

Younes El Aynaoui a avut trei mingi de meci in fata lui Lleyton Hewitt si, cu toate acestea, nu a putut sa il invinga pe liderul mondial australian. Hewitt a revenit in meci si s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-2, calificindu-se in turul secund al Mastersului de la Indian Wells. La 4-5 in setul secund al meciului cu El Aynaoui, cel care il eliminase de la Australian Open pe Lleyton Hewitt, a salvat cele doua mingi de meci de care marocanul a beneficiat pe propriul serviciu. In ghemul anterior, Hewitt mai salvase o minge de meci, printr-un rever senzational pe linie. Carlos Moya a pus capat participarii veteranului Michael Chang la Indian Wells prin victoria cu 6-0, 6-3, in timp ce Andrei Pavel a inregistrat o noua infringere in primul tur, in fata australianului Mark Philippoussis. Fostul finalist de la US Open s-a impus cu 6-3, 6-4. Gustavo Kuerten nu a avut nici o problema cu Goran Ivanisevici, pe care l-a invins cu 6-2, 6-4. Dupa meci, Ivanisevici a spus ca a servit doar la 50-60 la suta din potentialul sau, din cauza durerii de la cot. Croatul a declarat ca, daca starea cotului sau nu se va ameliora, este posibil sa se retraga la Wimbledon. In turul secund s-au mai calificat, printre altii, Andy Roddick, Sebastien Grosjean, Tim Henman si Marcelo Rios.

Balcaniada de cros

Atletii gorjeni au contribuit la obtinerea a trei medalii

Trei dintre atletii de performanta care se pregatesc la Clubul Sportiv Pandurii Tirgu Jiu s-au intors recent cu medalii de la Campionatele Balcanice de cros din Macedonia. Selectionati pentru crosul balcanic in urma rezultatelor bune obtinute la inceputul acestui an, atletii pregatiti de antrenorul Ion Bura au contribuit la cistigarea a trei medalii in probele pe echipe. Astfel, Letitia Stroia si Luminita Gogirlea au cistigat medalia de aur cu echipele de tineret si senioare, iar Ionut Bura a intrat in posesia medaliei de bronz cu echipa de tineret. Cel de-al patrulea participant gorjean la Balcaniada de cros din Macedonia, Ion Avramescu, s-a situat pe locul patru cu echipa de seniori a Romaniei.

Turneul de tenis de la Indian Wells (f)

Amanda Coetzer a eliminat campioana

Sud-africana Amanda Coetzer s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de la Indian Wells, scotind-o din cursa pe detinatoarea titlului, Daniela Hantuchova. Veterana de 31 de ani s-a impus cu 6-4, 6-4. „Inseamna mult pentru mine faptul ca am reusit sa inchei un meci ca acesta. Apreciez acest lucru probabil mult mai mult decit acum citiva ani. Imi dau seama ca nu o sa tina la nesfirsit si, chiar daca nu pare ca ma distrez pe teren, de fapt ma simt bine si apreciez ca am posibilitatea aceasta“, a spus Coetzer. Sud-africanca, finalista la turneul californian in 1993 si in 1994, a pierdut anul trecut in turul al patrulea in fata Martinei Hingis, cea care avea sa fie invinsa in finala de Hantuchova. A cincea jucatoare a lumii, Hantuchova, nu a mai cistigat nici un titlu de la cel de la Indian Wells de anul trecut. „Trebuie sa recunosc meritele Amandei, a jucat foarte bine astazi. Aproape ca nu a gresit nici o minge. Este foarte greu sa joci contra ei, pentru ca este atit de rapida si ajunge la orice minge“, a spus Hantuchova. In alte partide, prima favorita Kim Clijsters a trecut, cu 6-3, 3-6, 6-1, de Nathalie Dechy, Chanda Rubin a eliminat-o, cu 0-6, 6-4, 6-4, pe Ai Sugiyama, iar Conchita Martinez a invins-o, cu 6-1, 6-2, pe semifinalista de anul trecut, Emmanuelle Gagliardi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS