8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn pusti, Portillo, a salvat onoarea stelelor de la Real Madrid

Un pusti, Portillo, a salvat onoarea stelelor de la Real Madrid

Etapa a patra din faza a doua a grupelor Ligii Campionilor a debutat marti seara cu meciurile din grupele C si D. In urma victoriilor obtinute la Moscova si la Torino, AC Milan si, respectiv, Manchester United au obtinut deja accesul in sferturile de finala ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi. Cel mai dramatic meci al acestei runde s-a disputat insa la Dortmund, acolo unde Real Madrid a obtinut o remiza in minutule de prelungire ale jocului, gratie golului marcat de cvasi-necunoscutul Javier Portillo.

Grupa C

Lokomotiv Moscova 0

AC Milan 1


Diferenta de valoare dintre Lokomotiv Moscova si AC Milan a fost evidentiata clara in meciul de marti seara, italienii dominind cu autoritate ostilitatile din teren, in timp ce rusii s-au aparat aprope tot timpul, ajungind foarte rar in prejma portii lui Dida. Singurul gol al partidei de pe stadionul „Lokomotiv“ a fost marcat de Rivaldo (’34), care a transformat un penalti obtinut de Inzaghi. Acest gol a calificat echipa italiana in sferturile de finala ale Ligii Campionilor cu doua etape inainte de incheerea fazei a doua a grupelor. Sa remarcam ca AC Milan a obtinut patru victorii, din tot atitea meciuri, cu acelasi scor: 1-0.

Borussia Dortmund 1

Real Madrid 1


Antrenorul formatiei germane, Mattias Sammer, nu l-a putut utiliza in meciul cu Real Madrid pe conducatorul sau de joc, Tomas Rosicky, in timp ce tehnicianul echipei iberice, Vicente Del Bosque, nu l-a avut la dispozitie pe liderul apararii, Fernando Hierro. Dupa cum a debutat meciul de pe „Westfalenstadion“, se parea ca absenta lui Hierro este mai importanta, deoarece defensiva ibericilor a dat de multe ori semne de slabiciune. In minutul 23, Kehl a profitat de imobilitatea fundasilor Realului, i-a pasat in careu masivului Koller, care l-a executat pe portarul Iker Casillas cu un sut puternic de la sase metri. „Jucatorii galactici“ ai Madridului, cum i-a numit presa spaniola pe Roberto Carlos, Figo, Zidane, Raul si Ronaldo, au facut eforturi disperate sa restabileasca egalitatea pe tabela de marcaj, dar nu l-au putut invinge pe portarul Lehmann, care a avut citeva interventii senzationale. A fost nevoie de inspiratia antrenorului Del Bosque, care, in minutul 90, l-a inlocuit pe Pavon cu Portillo, pentru ca Realul sa egaleze. La doar doua minute dupa ce a intrat pe teren, Portillo l-a invins pe Lehmann, sutind la colt mingea centrata de pe dreapta de Zidane. „Stelele“ Realului au fost salvate de un jucator care va implini 21 de ani la sfirsitul lunii martie.

Grupa D

Juventus Torino 0

Manchester 3


Razbunarea promisa britanicilor de catre elevii lui Marcello Lippi pentru infringerea din tur nu a avut suport in jocul prestat de echipa italiana, care a fost depasita la toate capitolele de adversara sa. Tehnicianul formatiei din Manchester, Alex Ferguson, l-a surprins pe omologul sau italian incepind meciul fara Giggs si Van Nistelrooy, pe care i-a tinut pe banca. Dupa numai sapte minute de joc, antrenorul britanic l-a surprins din nou pe Lippi, trimitindu-l in teren pe Giggs. Pina sa se edifice jucatorii Juventusului despre noua asezare tactica a adversarilor, Giggs a deschis scorul in minutul 15, reluind in plasa centrarea lui Veron. Cu patru minute inainte de finalul primei reprize, Giggs a majorat scorul la 2-0 in urma unei actiuni personale. La pauza, Lippi a schimbat registrul tactic al echipei sale, dar Ferguson i l-a dat din nou peste cap la doar cinci minute dupa ce a inceput repriza secunda, inlocuindu-l pe Giggs cu Van Nistelrooy. Atacantul olandez nu a stat prea mult pe ginduri si, profitind de debandada creata in tabara adversarilor, a stabilit scorul final al partidei in minutul 63. La final, a fost clar pentru toata lumea ca „partida de sah“ jucata de cei doi mari tehnicieni a fost cistigata fara drept de apel de catre Ferguson.

Deportivo La Coruna 1

FC Basel 0


Antrenorul formatiei spaniole, Javier Irureta, spunea inaintea meciului de marti seara ca elevii sai sint suparati pentru infringerea din tur si ca le vor aplica elvetienilor o corectie pe care o vor tine minte. Dupa cum a inceput partida, se parea ca tehnicianul iberic a avut dreptate. Tristan a deschis scorul in minutul patru, profitind de o greseala in lant a aparatorilor oaspeti, insa „festivalul de goluri“ promis de Irureta s-a oprit aici. Mai mult chiar, in unele momente ale partidei, elvetienii au dominat ostilitatile, insa au ratat, permitindu-le celor de la Deportivo sa obtina trei puncte importante in lupta pentru accederea in sferurile de finala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS