18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA fost sau nu blat la Satu Mare?

A fost sau nu blat la Satu Mare?

Raspunsul conducerii de la Pandurii la intrebarea din titlu este evident afirmativ cita vreme un jucator a fost sanctionat deja cu suspendare pe termen nelimitat pentru presupusul blat. La aceasta intrebare este insa greu de raspuns chiar si urmarind meciul si luind in calcul evolutia oscilanta a echipei in turul campionatului.

Ar fi putut Pandurii sa invinga Olimpia pe teren propriu? Ei bine, la acest lucru ar fi trebuit sa se gindeasca conducerea inainte de a lua masuri cu jucatorii, pe baza celebrelor de-acum rapoarte intocmite de profesorul Octavian Cojocaru. Privind evolutia echipei la sfirsitul returului (cind Pandurii nu mai cistiga nici macar meciurile de acasa), este greu de crezut ca se astepta cineva la o victorie la Satu Mare. Hirsu a fost o victima a altor interese, care ramin inca ascunse. O varianta demna de luat in calcul este aceea ca Hirsu contabilizase cele zece meciuri necesare pentru a-si primi rata de contract.

Meniul a fost de vina

Oricit de „vinovat“ ar fi fost portarul Hirsu pentru primirea golurilor din ultimul joc din retur, nici o echipa care l-ar fi avut in lot pe cel mai bun portar din serie si ar fi avut ca obiectiv viitor promovarea nu ar fi renuntat la el. La acuzatiile ca a intrat in teren ca titular fara sa fi fost trecut ca atare pe foaie de catre antrenor, Hirsu a raspus ca „era normal sa fi intrat in conditiile in care titularul, Robert Balaet, nu putea face fata meciului din cauza problemelor de sanatate“. Se pare insa ca portarul titular nu a fost singurul cu probleme de acest gen la acel meci: „Si el si alti colegi, chiar si antrenorul au avut probleme cu stomacul din cauza meniului. Eu nici nu eram echipat pentru a intra in teren atunci cind i s-a facut rau lui Balaet. Dupa meci, l-au acuzat ca s-a inteles cu mine sa intru in poarta, iar in raportul domnului Cojocaru a aparut scris ca nu i-a fost rau“, a mai adaugat goal-keeper-ul din tur al pandurilor.

Hirsu a fost anuntat de decizia conducerii de a nu-l trimite in cantonament la Felix abia simbata: „M-au anuntat ca sint suspendat fara drepturi salariale si fara plata ratei de contract care trebuia achitata deja pentru ca jucasem zece meciuri ca titular in tur. Nu mi s-a explicat precis de ce, pentru ca eu eram la o inmormintare si fusesem invoit de la antrenament.“

Presedintele Nicolae Popescu l-a mai acuzat pe jucator ca, in loc sa se pregateasca, a stat la usa celor de la sindicate, acuzatie pe care portarul nu o recunoaste pentru ca abia luni a ajuns la UFSMO: „Am fost sa le comunic faptul ca am fost exclus din lot si sa le cer sprijinul pentru ca aici nu am voie sa ma mai antrenez si nici nu mi se da voie sa plec la alta echipa. Dar de la antrenamente nu am lipsit decit vineri si simbata, cind am fost invoit pentru un deces in familie.“ Hirsu a ajuns ieri in cantonamentul de la Baile Felix, insa nu se va pregati cu Pandurii, ci cu divizionara C Minerul Motru, antrenorul Gabi Zahiu declarindu-se foarte incintat de noua achizitie.

Pandurii nu au inca un Regulament de ordine interioara

Problema acuzatiei de blat, facuta mai intii publica de purtatorul de cuvint Ion Poenaru, care a spus presei ca „Hirsu nu si-a aparat corect sansele la Satu Mare“, este departe de a fi rezolvata. Daca existau suspiciuni asupra mai multor jucatori, dupa cum a spus presedintele Nicolae Popescu („Meciul a fost trintit de mai multi jucatori, iar gurile rele spun ca au fost trei“), de ce n-au mai fost si altii sanctionati? O sanctiune de cinci etape de suspendare a mai fost dictata impotriva capitanului Amzucu pe motiv ca s-a dat accidentat la meciul in cauza pentru a nu face deplasarea la Satu Mare. Jucatorii se intreaba insa pe ce baza s-au dictat aceste sanctiuni cita vreme ei nu au semnat pina acum nici un regulament de ordine interioara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS