14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu nu vrea sa mai cumpere „stranieri“

Lucescu nu vrea sa mai cumpere „stranieri“

Antrenorul echipei Besiktas, Mircea Lucescu, a spus ca doreste ca gruparea turca sa nu achizitioneze nici un „stranier“ in acest sezon. „Avem deja sase jucatori straini, dintre care cinci sint titulari, iar unul rezerva (Daniel Pancu, Oscar Cordoba, Antonio Zago, Ronaldo Guiaro, Pascal Nouma, Amaral Mariano – n.r.). Mai mult decit atit ar reprezenta o cheltuiala inutila. De ce sa investim intr-un jucator care oricum va ramine pe banca de rezerve?“, a spus Lucescu, care a precizat ca fotbalistul brazilian Amaral va ramine la Besiktas, desi conducerea clubului intentiona sa renunte la el.

Tehnicianul roman a mentionat ca Besiktas a intimpinat dificultati la inceputul sezonului, deoarece Pascal Nouma si Sergen nu jucasera fotbal de opt, respectiv sase luni, iar Ilhan Mansiz si Ahmet Yildirim au fost supusi unor interventii chirurgicale. De asemenea, Ahmet Dursun era accidentat, Zago avea probleme la o glezna, iar Pancu abia se refacuse in urma unei accidentari. „Pentru mine important era sa-mi organizez bine echipa si sa o fac sa joace cum doream eu. Pentru aceasta am muncit mult, iar dupa ce jucatorii accidentati s-au refacut totul a fost mai usor“, a precizat Lucescu.

Tehnicianul roman a adaugat ca spera ca echipa sa sa nu inregistreze nici o infringere pina la sfirsitul sezonului. „Principalul nostru adversar este Galatasaray, dar cred ca si Fenerbahce va juca foarte bine in retur“, a spus Lucescu.

Antrenorul roman a afirmat ca echipa Besiktas nu este in prezent suficient de puternica pentru a cistiga Cupa UEFA. „In competitie se afla echipe mai bune decit noi. Aceasta nu inseamna insa ca ne este teama de aceste formatii. Vom face totul ca sa cistigam Cupa UEFA“, a mentionat Mircea Lucescu.

„Il Luce“ a precizat ca nu a promis nimanui ca va cistiga Cupa Turciei, campionatul turc si Cupa UEFA. „Eu am promis doar ca voi forma o echipa foarte buna. La implinirea a 100 de ani de la infiintarea clubului, toata lumea asteapta ca noi sa devenim campioni. Eu incerc sa-mi tin fotbalistii departe de stresul creat de pretentiile suporterilor“, a spus Lucescu, dind ca exemplu echipa Real Madrid, care a inregistrat rezultate slabe in campionatul spaniol, in anul in care a sarbatorit centenarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS