8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Trebuie sa invatam din greseli“

„Trebuie sa invatam din greseli“

La sfirsitul turului seriei a doua a Diviziei B, FC Extensiv ocupa locul 6, cu 19 puncte si -2 la „adevar“. Lidera seriei, Apulum Alba Iulia, are 29 puncte (+8 la „adevar“), iar ocupanta locului doi, Olimpia Satu Mare, are 26 puncte. Reamintim, ocupanta locului unu promoveaza direct in Divizia A, iar echipa de pe locul doi sustine un baraj (tur-retur) cu una dintre echipele de pe locul 13 sau 14 in Divizia A.

Patronul Eugen Mihailescu, in prezenta antrenorului principal Eugen Neagoe, a caracterizat astfel parcursul echipei in tur: „Un inceput plin de sperante si un sfirsit nu chiar asa cum ne-am propus. Tur destul de controversat ziceti? De cind patronam aceasta echipa, niciodata n-am pierdut asa de multe puncte pe teren propriu ca in acest tur. Explicatii ar fi multe: lipsa de experienta a unor jucatori tineri, greseli individuale si la unii cu experienta, deficitari la finalizare etc. Rezultatele negative nu pot fi puse insa numai pe seama jucatorilor, ci si asupra celor care au stat in acest tur pe banca tehnica. Nu doresc sa arunc pisica dintr-o parte in alta intre jucatori si antrenori, poate au fost greseli si din partea noastra. Trebuia sa prevenim, sa nu se intimple ceea ce s-a petrecut in tur. Asa cum avem «singe» tinar in formatie, si echipa tehnica este in prezent cu «singe» tinar si 100% olteni. Ei sint ambitiosi si trebuie sa-si arate valoarea pe care au avut-o ca fotbalisti in teren si pe banca tehnica. Sint insa constient ca rezultatele nu pot sa apara peste noapte. Este nevoie de multa munca, de sudoare, iar din greselile din tur trebuie sa invatam. Trebuie sa recunoastem ca acest loc 6 cu -2 la «adevar» este din vina noastra, nimeni din afara Extensivului nu este vinovat“.

Eugen Neagoe l-a completat pe Eugen Mihailescu: „De rezultatele din tur sint, in principal, vinovati jucatorii si antrenorii. Dl. Eugen Mihailescu a fost chiar foarte blind cind a apreciat rezultatele din tur. Cel mai rusinos meci a fost cel pierdut acasa cu Pandurii Tirgu Jiu, plus celelalte puncte nereusite. Cauzele sint multiple, obiective si subiective, dar v-ar trebui o pagina de ziar pentru a le prezenta, in amanunt, pe toate. Noi le-am analizat pe toate, important este acum sa nu le repetam. Cred intr-un retur bun“.

Vorbind despre eventualele modificari de lot, Eugen Mihailescu a spus: „Extensiv este o grupare deschisa. Intr-o competitie saraca, circulatia jucatorilor este fireasca. In conditii avantajoase, oricine poate pleca. In acelasi timp, am testat deja citiva jucatori tineri, actiune pe care o vom continua si dupa 10 ianuarie. L-am si legitimat pe Radoi de la «GP»“.

Intrebat daca mai crede in promovarea Extensivului in primul esalon, Eugen Mihailescu a raspuns: „Teoretic, promovarea este posibila. Trebuie sa privim insa realitatea: sintem la zece puncte de ocupanta locului unu, la sapte de cea de pe locul doi, plus ca avem acest -2 la «adevar». Ne-am cam rupt de pluton. Minuni se pot intimpla, dar nu trebuie sa speram in minuni. Nu este insa o nenorocire daca nu promovam in aceasta editie. O mare nenorocire s-ar intimpla daca mai pierdem puncte acasa!“

La rindul sau, Eugen Neagoe a spus: „Trebuie sa fim bine pregatiti, se poate intimpla orice in retur. Cred, totusi, in sansele noastre, chiar daca par minime. De ce sa nu speram?“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS