8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTentativa de greva la Pandurii

Tentativa de greva la Pandurii

Chiar in ultima zi de pregatire a fotbalistilor de la Pandurii Tirgu Jiu, acestia au fost la un pas de a se razvrati impotriva conducerii. Dupa ce sedinta de analiza programata nu a mai avut loc, deoarece cei mai multi dintre conducatori au fost prinsi cu alte actiuni de sfirsit de an, fotbalistii tirgujieni asteptau sa-si primeasca drepturile financiare promise. Unii spuneau ca mai au de incasat salarii, iar altii isi cereau ratele prevazute in contract. Cu totii s-au declarat nemultumiti cind directorul executiv Ion Poenaru le-a explicat ca nu s-au putut ridica banii de la banca.

Majoritatea celor care nu sint din Tirgu Jiu isi facusera bagajele pentru a pleca spre casa si nu mai aveau nici unde sa stea pina a doua zi. In ceea ce priveste banii pe care ii mai aveau de incasat jucatorii, directorul executiv a spus ca salariile sint achitate la zi, iar ratele din contract nu pot fi achitate la nivelul pretentiilor jucatorilor, deoarece acestea sint conditionate de indeplinirea obiectivului: „Daca noi le platim acum contractele, cum ne mai recuperam banii in cazul in care nu se va indeplini obiectivul? Nu le putem plati atit cit cer ei.“

Joi, la ora 16.00, toti componentii echipei au venit la hotelul Parc, acolo unde cu o zi inainte avusese loc banchetul de final de an, pentru a discuta cu antrenorul Octavian Cojocaru. Acesta nu mai era de gasit pentru ca plecase deja la Hunedoara fara a-si lua ramas- bun, dupa ce cu o zi inainte, la banchet, avusese discutii aprinse cu jucatorii si parasise sala in care avea loc festivitatea.

In lipsa antrenorului, jucatorii au discutat foarte aprins cu directorul executiv Ion Poenaru, care i-a mai aminat cu plata restantelor financiare pina la ora 19.00. Conducatorul echipei a fost inconjurat de jucatori si s-a certat citeva minute cu acestia, sub privirile invitatilor de la premierea celor mai buni sportivi ai Gorjului, dar si ale antrenorului secund Mihai Stelescu, care incerca sa calmeze spiritele. La incident au asistat si vicepresedintele clubului gorjean, Ion Calinoiu, dar si fostul presedinte de la Pandurii, Ion Vulpe, acum director general al CNLO. Cum acestia se grabeau sa ajunga la o actiune importanta la Sadu, nu au mai avut timp sa discute cu jucatorii. Fotbalistii s-au imprastiat din zona abia dupa ce i-au vazut pe reprezentantii presei. Problema s-a rezolvat mult mai tirziu, insa doar partial, pentru ca majoritatea jucatorilor au plecat tot nemultumiti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS