19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMinistrii evita sa se pronunte in privinta demisiei guvernului

Ministrii evita sa se pronunte in privinta demisiei guvernului

Ministrii cabinetului Adrian Nastase au declarat ieri ca in luna ianuarie se va lua o decizie in privinta unei demisii a guvernului, majoritatea evitind sa se pronunte asupra optiunii personale a premierului Adrian Nastase ca executivul sa-si dea demisia.

Ministrul administratiei publice, Octav Cozminca, a precizat ca trebuie facuta o analiza a acestei chestiuni, inclusiv implicatiile constitutionale. El a afirmat ca, dupa Anul Nou, va fi o discutie in cadrul executivului pentru a vedea care este parerea membrilor Cabinetului, apoi Delegatia Permanenta a PSD va lua o decizie politica in aceasta privinta.

Ministrul industriilor, Dan Ioan Popescu, a aratat ca in guvern nu s-a pus problema in acest mod, ci doar premierul Adrian Nastase a facut o informare asupra discutiilor pe care le-a avut cu presedintele Ion Iliescu, cu toate variantele posibile.

Ministrul apararii, Ioan Mircea Pascu, a declarat ca, deocamdata, intentioneaza sa-si petreaca Craciunul. „Apoi, in luna ianuarie vom discuta“, a adaugat Pascu.

Aceeasi pozitie a fost exprimata si de ministrul finantelor, Mihai Tanasescu, care a apreciat ca este vorba de un subiect sensibil care va fi discutat dupa sarbatorile de iarna. „Cred ca trebuie sa ne petrecem sarbatorile de iarna, sa fim veseli si, in ianuarie, vom mai discuta aceasta problema“, a spusTanasescu.

Si ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, a invocat sarbatorile de iarna, pentru a evita un raspuns pe tema eventualei demisii a guvernului.

„Niciodata nu m-am agatat de nici o functie“, a adaugat Andronescu. „Mi se pare ca solidaritatea guvernului implica atitudine solidara pina la capat“, a declarat ministrul culturii, Razvan Theodorescu, aratind ca nu ar fi nici o tragedie daca executivul si-ar da demisia pentru ca a doua zi sa fie format un alt guvern.

Ministrul transporturilor, Miron Mitrea, a spus ca ar fi de acord cu ideea demisiei in bloc a guvernului. „De ce nu?“, a adaugat Mitrea. Optiunea personala a premierului Adrian Nastase este aceea a construirii unei noi structuri guvernamentale prin renuntarea de catre guvern la mandatul actual, in conditiile in care varianta alegerilor anticipate, considerata cea mai buna solutie pentru anul viitor, nu poate fi aplicata, a declarat miercuri purtatorul de cuvint al executivului, Claudiu Lucaci.

Presedintele Ion Iliescu a declarat ieri ca demisia in bloc a guvernului nu este o tema a zilei. Intrebat daca il va lasa pe Adrian Nastase sa demisioneze din functia de prim-ministru, Ion Iliescu a raspuns: „Il priveste“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS