13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDTS Gorj nu a ales „sportivul anului“!

DTS Gorj nu a ales „sportivul anului“!

Directia de Tineret si Sport Gorj i-a premiat ieri pe cei mai buni sportivi din judet in anul 2002. Festivitatea a avut loc in Sala Maura a prefecturii Gorj si s-a bucurat de prezenta mai multor personalitati locale. In ceea ce priveste premiatii, acestia au fost impartiti de conducerea directiei in doua grupe. Au fost rasplatiti cu cite sase milioane sportivii care au obtinut performante internationale si cu doua milioane cei care au obtinut rezultate la competitiile nationale. Directorul DTS Gorj, Marius Vlaicu, a spus ca anul acesta nu s-a mai alcatuit un clasament: „Nu am decis cine este cel mai bun sportiv pentru ca nu se poate face diferenta intre rezultatul unui luptator si al unui atlet sau al unui tenismen.“ In perspectiva, directorul Vlaicu a declarat ca obiectivul gorjenilor este sa aiba un reprezentant la Olimpiada de la Atena din 2004. Cele mai mari sanse le are Constantina Dita Tomescu, care este deja selectionata in lotul national.

Sportivi care au obtinut rezultate in competitii internationale:

• Constantina Dita Tomescu – atletism (CSM Pandurii Tirgu Jiu): locul IV cu echipa la Campionatele Mondiale de semimaraton; locul I la 5.000 m individual la Campionatele Balcanice de cros; locul I individual si locul II cu echipa la Campionatele Nationale de semimaraton.

• Luminita Gogirlea – atletism (CSM Pandurii Tirgu Jiu): locul II individual si locul I cu echipa la Campionatele Balcanice de cros; locul III la individual la Campionatele Balcanice de maraton; locul III la individual Campionatele Nationale de sala; locul I la individual si locul I cu echipa la Campionatele Nationale de maraton; locul II cu echipa la 6.000 m si locul III cu echipa la 4.000 m la Campionatele Nationale de cros.

• Florin Mergea – tenis de cimp (CSS Tirgu Jiu): finalist in proba de dublu la Australian Open, campion in proba de dublu la Wimbledon; campion mondial de juniori in 2002 si finalist la Orange Bowl in proba de dublu.

• Petrisor Gananau – box (Minerul Matasari): locul III la Campionatele Mondiale de juniori; locul I la Campionatele Nationale de juniori; locul I la Campionatele Nationale de tineret.

• Ion Avramescu – atletism (CSM Pandurii Tirgu Jiu): locul III la individual la 3.000 m obstacole la Campionatele Balcanice; locul I la individual la 3.000 m obstacole la Campionatele Nationale; locul I cu echipa la 10.000 m, locul II cu echipa la 4.000 m si locul II la individual la 10.000 m la Campionatele Nationale de cros.

• Ionut Bura – atletism (CSM Pandurii Tirgu Jiu): locul III la 1.500 m la Campionatele Balcanice de sala; locul I la individual tineret 1.500 m, locul II la individual seniori la 1.500 m si locul III la individual tineret la 3.000 m la Campionatele Nationale de sala; locul I cu echipa de seniori la 10.000 m, locul II cu echipa de seniori la 4.000 m, locul III la individual seniori la 10.000 m, locul I cu echipa de tineret la 10.000 m, locul I cu echipa de tineret la 4.000 m, locul II la individual tineret la 10.000 m si locul III la individual tineret la 4.000 m.

Sportivi care au obtinut rezultate in competitiile nationale:

• Cornelia Nanu – atletism (CSM Pandurii Tirgu Jiu): locul I cu echipa de seniori, locul I cu echipa de tineret, locul I cu echipa de junioare, locul III la individual tineret, locul I la individual junioare la Campionatele Nationale de maraton; locul II cu echipa de senioare, locul I cu echipa de tineret, locul III la individual tineret si locul I la individual junioare la Campionatele Nationale de semimaraton; locul II cu echipa de tineret la Campionatele Nationale de cros.

• Catalin Mihu – atletism (CSM Pandurii Tirgu Jiu): locul II la individual seniori si locul III la individual tineret la Campionatele Nationale de sala; locul III la individual tineret la 1.500 m si locul III la individual tineret la 800 m la Campionatele Nationale; locul I cu echipa de seniori la 10.000 m, locul II cu echipa de seniori la 4.000 m, locul I cu echipa de tineret la 10.000 m si locul I cu echipa de tineret la 4.000 m la Cmpionatele Nationale de cros.

• Letitia Stroia – atletism (CSM Pandurii Tirgu Jiu): locul II individual la tineret la Campionatele Nationale de sala; locul II la individual tineret, locul I cu echipa de seniori si locul II cu echipa de tineret la Campionatele Nationale de maraton; locul I cu echipa de tineret la Campionatele Nationale de semimaraton; locul II cu echipa de seniori la 6.000 m, locul III cu echipa de seniori la 4.000 m, locul II cu echipa de tineret la 6.000 m si locul II cu echipa de tineret la 4.000 m la CN de cros.

• Claudia Socolescu – lupte (Minerul Motru): locul II la Campionatul National de lupte libere pentru seniori; locul II la Campionatele Nationale de lupte libere pentru juniori.

• Mihaela Balasoiu – box (CSS Tirgu Jiu): locul I la Cupa Romaniei.

• Ionela Napirca – box (CSS Tirgu Jiu): locul II la Cupa Romaniei.

• Cristian Ciobanu – box (CSS Tirgu Jiu): locul I la Campionatele Nationale pentru cadeti.

• Leonard Ioncila – box (CSM Pandurii Tirgu Jiu): locul III la Campionatele Nationale pentru tineret.

• Claudiu Coanda – box (Energia Turceni): locul II la Campionatele Nationale pentru tineret.

• Madalin Gorjanu – lupte (CSM Pandurii Tirgu Jiu): locul II la Campionatele Nationale pentru juniori; locul III la Campionatele Nationale pe echipe de juniori.

• Dan Ilies – handbal (HC Lignitul Tirgu Jiu): component al Lotului National de tineret.

• Laurentiu Raut – baschet (CS Energia Rovinari): capitanul CS Energia Rovinari – locul I in seria a III-a a Diviziei B.

• Catalin Trofin – fotbal (Pandurii Lignitul Tirgu Jiu): component al FC Pandurii Lignitul Tirgu Jiu, formatie care activeaza in Divizia B.

• Romeo Radoi – fotbal (Pandurii Lignitul Tirgu Jiu): component al FC Pandurii Lignitul Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS