22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAchizitii originale

Achizitii originale

Fidel principiilor sale originale, Dinel Staicu nu se sfieste sa le aplice si in fotbal, lasindu-i pe multi cu gura cascata. Daca prin ’97 considera ca fotbalistii se vind mult mai bine decit frigiderele, dar recunostea ca este un novice in domeniu, dupa ce a studiat temeinic regulamente si a citit nenumarate carti de profil, Staicu a inceput sa gaseasca solutii incredibile la orice problema.

Bunaoara, pina la Dinel, nimeni nu s-a gindit ca o echipa poate fi cedata in leasing, dar Staicu a vorbit despre aceasta metoda la Resita. Apoi, cind cu caldurile insuportabile din vara trecuta, proaspatul (atunci) patron al Universitatii s-a gindit ca n-ar fi rau sa monteze niste vestiare in aer liber, probabil fara acoperis. Ca sa nu ne mai lungim, mai amintim, intr-o ordine absolut intimplatoare, despre dusurile alternative, despre posturile cu… vinzare de la club, sau despre oportunitatea schimbului de linii – atacul cu apararea si invers – atunci cind unii sau altii (jucatori, evident) obosesc…

De vreo saptamina incoace insa, Staicu i-a speriat pe toti. Lasa impresia ca nu-i mai ajunge Universitatea si este pornit sa detina actiuni la cit mai multe cluburi, indiferent de esalon. Astfel, FC National, CSM Resita, Jiul Petrosani si Faur Bucuresti ar putea intra si ele sub controlul financiar al olteanului nostru ingenios, care ieri declara ca are bani destui sa sprijine nu doar pe Universitatea.

In ceea ce ne priveste, ii uram lui Dinel sa gaseasca prin conturi sume pe care nici nu visa sa le aiba. Pe de alta parte, nu-l intelegem de ce, daca tot are atitia bani, nu investeste masiv in Universitatea, lasindu-l in plata Domnului pe Iorgulescu cu Nationalul lui cu tot. Nu stim cit o fi Dinel de smecher, dar in mod sigur nu-l intrece in abilitate pe Iorgulescu cind vine vorba de fotbal. Apoi, ca sa-i dam vreo trei exemple, de Iorgulescu au fugit ca de dracu’ oameni considerati mult mai potenti decit Staicu – Vintu si Catarama -, plus un miliardar sirb, parca.

Cum spuneam, normal ar fi ca Dinel sa se ocupe in exclusivitate de Universitatea, ca echipa are nevoie de sprijin poate chiar mai mult decit Nationalul, daca e sa ne luam dupa clasament. Povestile „marca Staicu“ nu maresc in nici un fel potentialul echipei craiovene, decit poate cele cu masivele achizitii de jucatori despre care se vorbeste si se scrie pe rupte, dar nu se materializeaza mai nimic. Pai, Dinel l-a dat pe Dinita ca si transferat in Banie de a ajuns ala pe la Diyarbakirspor, prin Turcia… Apoi, pe aradeanul Njock jumatate din ziarele de ieri l-au dat ca sigur la Universitatea, cealalta jumatate a scris ca nici voba…

Inainte sa cumpere sau sa nu cumpere actiuni la Nationalul lui Iorgulescu, ar fi de dorit ca Dinel sa ne arate si noua macar doi-trei jucatori de valoare transferati cu acte in regula la Universitatea. Ca despre celelalte echipe din tara pe care vrea el sa le patroneze nu ne intereseaza absolut deloc!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS