17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Mergea a fost desemnat cel mai bun sportiv al CSS Tirgu Jiu in 2002

Florin Mergea a fost desemnat cel mai bun sportiv al CSS Tirgu Jiu in 2002

Tenismenul Florin Mergea a fost desemnat si in acest an cel mai bun sportiv al Clubului Sportiv Scolar din Tirgu Jiu. Devenit recent campion mondial de juniori in proba de dublu in urma rezultatelor obtinute in turneele americane, alaturi de constanteanul Horia Tecau, Florin este pentru a patra oara consecutiv primul sportiv al acestei institutii sportive, din 1999 el fiind constant pe locul I. In absenta sportivului, aflat inca in Statele Unite, premiul a fost inminat de conducerea clubului mamei acestuia, doctor Victoria Mergea.

Cei mai buni sportivi ai CSS Tirgu Jiu in anul 2002

1. Florin Mergea – tenis de cimp

2. Cristian Ciobanu – box

3. Lucian Preoteasa – lupte

4. Claudiu Alionescu – baschet

5. Mihaela Balasoiu – box

6. Stefan Pitian – tenis; Dragos Fulger – lupte

7. Irinel Ghiorhita – box

8. Ovidiu Stana – lupte

9. Echipa de mini-volei

10. Sperante: Andrei Barbu – baschet; Ana Maria Radu – tenis; Stefan Irod – box; Marian Cirstoiu – judo; Florin Sirbu – lupte; Radu Mindrut – basse-ball.

Conducerea clubului le-a multumit elevilor, dar si parintilor

Sala de sedinte a Primariei Tirgu Jiu a gazduit luni seara festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi ai Clubului Sportiv Scolar din municipiu. Institutia condusa de profesorul Liviu Andrei are ocazia sa se mindreasca si la acest final de an cu titluri de campioni nationali, participari la concursuri internationale, dar si un titlu de campion mondial adus de cel mai titrat dintre sportivii judetului Gorj, Florin Mergea.

Desi banii nu au fost foarte multi, majoritatea sportivilor au fost recompensati cu sume intre un milion si cinci milioane, cupe si diplome. Conducerea clubului a subliniat ca fiind extrem de important faptul ca CSS Tirgu Jiu a reusit sa supravietuiasca, dar mai ales sa se impuna in competitii dominate de cluburi puternice din punct de vedere financiar. Succesul s-a datorat in principal directorului Liviu Andrei, care

s-a dovedit a fi un bun manager, dar si parintilor elevilor care se pregatesc aici.

Majoritatea personalitatilor care au luat cuvintul nu au uitat sa sublinieze acest aspect pentru ca nici pregatirea sportivilor, nici participarea la concursuri si nici chiar festivitatea de premiere nu s-ar fi putut desfasura in conditii bune fara sprijinul acestora. Acest aspect este dovedit mai ales in cazul lui Florin Mergea, un sportiv care a ajuns numarul 1 in lume bazindu-se in cea mai mare parte pe sprijinul parintilor sai. Nu au fost uitati nici sponsorii si institutiile care au sprijinit CSS in acest an, printre acestea numarindu-se Primaria Tirgu Jiu, DTS Gorj, Inspectoratul Scolar si CS Pandurii.

„Trebuie facut ceva mai mult pentru ei ca sa onoram cum se cuvine rezultatele pe care ni le aduc“

Directorul CSS a oferit colegilor sai si elevilor de la club un cadru propice performantei, adica asigurarea minimului pentru succesele de pe arenele spor-

tive. Aspectul a fost apreciat de profesorii si antrenorii care se ocupa de pregatirea sportivilor, desi cu totii au fost de acord ca mai sint destule probleme de rezolvat. Viceprimarul Gabriel Sanda, care i-a premiat pe sportivi, a subliniat faptul ca „sportul nu e pus in valoare aici in Tirgu Jiu, in special din lipsa fondurilor. Speram ca aceasta problema sa fie rezolvata in curind iar la seniorat, voi, juniorii de azi, sa aveti conditii bune de pregatire“. Directorul Clubului Sportiv Pandurii, care a sprijinit foarte mult activitatea sportiva de la CSS in acest an, considera totusi ca acele vremuri bune nu sint chiar asa de aproape:

„Performantele lor sint rezultatul unei munci intense, ale unor privatiuni si antrenamente la limita suportabilitatii si va mai trece mult timp pina cind se vor putea pregati in conditii normale. In ceea ce privesete clubul nostru, am avut o colaborare foarte buna cu CSS pentru ca performerii lor de astazi sint sportivii nostri de miine. Consider ca trebuie facut ceva mai mult pentru ei ca sa onoram cum se cuvine rezultatele pe care ni le aduc“.

Directorul clubului scolar, Liviu Andrei, a apreciat faptul ca 2002 a fost un an bun pentru CSS Tirgu Jiu: „Evolutia sportivilor de la CSS a fost buna, satisfacatoare, datatoare de speranta pentru viitor si de aceea am premiat si citiva dintre sportivii de perspectiva“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS