17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDonatie de 21.000 de euro pentru cei afectati de naufragiul vasului Prestige

Donatie de 21.000 de euro pentru cei afectati de naufragiul vasului Prestige

Un jucator al echipei Deportivo La Coruna, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, va dona suma de 21.000 de euro pentru persoanele afectate de mareea neagra provocata de naufragiul petrolierului Prestige, informeaza Marca.

Potrivit publicatiei citate, este posibil ca jucatorul respectiv sa faca aceasta donatie inainte de meciul pe care echipa Deportivo il va sustine marti seara pe stadionul „Riazor“, in compania unei selectionate formate din jucatori din zona coastelor Galiciei, in vederea stringerii de fonduri pentru cei afectati de aceasta catastrofa. Acest meci este primul dintr-o serie de partide de binefacere, care vor avea ca scop ajutorarea zonelor afectate de naufragiul vasului Prestige.

Urmatorul meci va avea loc pe 15 aprilie 2003, pe stadionul „Santiago Bernabeu“, cind formatia Real Madrid va intilni o selectionata formata din jucatori ai echipelor Celta Vigo si Deportivo La Coruna. Pe 13 noiembrie, petrolierul Prestige, sub pavilon liberian, a esuat in largul coastelor Galiciei (nord-vestul Spaniei), dupa care, pe 19 noiembrie, s-a rupt in doua, la aproximativ 270 de kilometri de coasta. Potrivit estimarilor, vasul a pierdut, in total, intre 10.000 si 20.000 de tone de combustibil. Mareea neagra provocata de accidentul maritim a poluat circa 400 de kilometri de coasta, in provincia Galicia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS