18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiticii lui Gica Popescu s-au impus in prima zi

Piticii lui Gica Popescu s-au impus in prima zi

Chiar daca temperatura din Sala Sporturilor din Tirgu Jiu nu a crescut decit cu citeva grade peste zero, micutii fotbalisti care participa in aceste zile la turneul de zona al Memorialului Gheorghe Ola au creat un spectacol placut. La ambele grupe de virsta, favoriti par a fi, prin prisma rezultatelor inregistrate, dar si a jocului prestat, fotbalistii de la scoala lui Gica Popescu. In ceea ce priveste echipele gorjene, FC Pandurii si Pro Luceafarul nu au pornit cu dreptul, desi antrenorul Constantin Andreuca de la Pandurii era optimist in privinta calificarii in faza urmatoare a Cupei Sperantelor.

Din cele cinci judete care au fost repartizate la zona de la Tirgu Jiu, doar Mehedintiul nu a onorat intrecerea, antrenorul federal Eugen Pirvulescu declarind la sedinta care a precedat debutul competitiei ca mehedintenii nu se afla la prima abatere de acest gen si ca pe viitor se vor afla in vederea federatiei. Din cauza absentei unei formatii la fiecare grupa de virsta, organizatorii au hotarit ca meciurile sa se desfasoare doar pe parcursul a doua zile. Inaintea tragerii la sorti a meciurilor au fost delegati arbitrii jocurilor, din cele doua brigazi facind parte Cosmin Tutunaru, Marius Zgovancu, Viorel Tomitoiu si Petrisor Gurica. Pentru cazuri speciale in care delegatii ambelor echipe ar solicita inlocuirea arbitrilor a fost formata si o a treia brigada, care ii are in componenta pe divizionarii Mihai Prunariu si Daniel Baloi.

Jocurile primei zile s-au derulat in doua serii, dimineata inregistrindu-se urmatoarele rezultate: Scoala de Fotbal Gica Popescu – LPS Banat Timisoara 5-0 (1-0) si FC Pandurii Tirgu Jiu – Phoenix Star Negrea Resita 3-3 (2-2) la grupa 1990, Scoala de Fotbal Gica Popescu – Pro Luceafarul Tirgu Jiu 5-3 (3-2) si CSM Resita – LPS Banat Timisoara 1-0 (0-0) la grupa 1991. Meciurile au decurs normal, fara incidente sau accidentari, singura problema, mai ales pentru spectatori, fiind frigul din Sala Sporturilor.

Ieri dupa-amiaza s-au mai disputat – patru jocuri, ultimele patru fiind programate astazi. In aceasta dimineata, intre orele 9.00 si 13.00, se vor disputa urmatoarele partide: LPS Banat – FC Pandurii, SF Gica Popescu – Phoenix Star (ambele la grupa 1990), Pro Luceafarul – CSM Resita si SF Gica Popescu – LPS Banat Timisoara (ambele la grupa 1991). Prezent la turneul de la Tirgu Jiu, observatorul federal Gheorghe Filipeanu, reprezentantul Comisiei pentru Copii si Juniori din cadrul FRF, a vizitat si terenul „Rostramo“ al clubului Stiinta. Presedintele clubului, Viorel Cremeneanu, intentioneaza sa inscrie echipele in campionatul de juniori republicani iar pentru a juca pe „Rostramo“ este necesara omologarea acestui teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS