20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPutin am vrut, putin ne-au dat

Putin am vrut, putin ne-au dat

• Jumatate dintre spectatorii din „Stefan cel Mare“ au fost olteni • Sava si Lutu au inceput meciul pe banca de rezerve • Arbitrii si-au facut si ei numarul, avantajind pe Dinamo • In iarna, Cirtu va trebui sa gaseasca multi fotbalisti

Dinamo – „U“ Craiova 1-0
• Stadion „Dinamo“, spectatori 1.000.
• A marcat: Barcauan ’50.
Dinamo: C. Munteanu 6 (’72, Preda 5,5) – Stoican 6,5 (’84, Fl. Petre); Burca 5,5; Tamas 6; Pirvu 6; Tilvan 6 – Tames 6; Alexa 6; Frasineanu 6,5 – Danciulescu 6 (’90, Mitea); Barcauan 6,5. Antrenor: C. Dinu.
„U“ Craiova: Urai 7 – Miclea 5; Daouda 6; Papura 5,5 (’50, Dunareanu 5); Rada 5; Ciocoi 5 – Vigariu 5 (’78, Lutu); Badea 6; Plesan 5 – Verdes 5 (’67, Sava 6); Vladoiu 5. Antrenor: S. Cirtu.
• Au arbitrat: A. Helesteanu 6 – M. Toader 5, M. Onita 6,5.
• Avertismente: Urai, Sava.
• Filmul golului: min. 50, 1-0: Danciulescu a patruns decis in careu, apararea craioveana a ezitat, pasa la Barcauan si acesta, de la vreo 15 metri, a sutat fulgerator, fara sanse pentru Urai.

Probabil ca asa arata fotbalul si la eschimosi, cum s-a jucat ieri Dinamo-Universitatea. Vint ucigator, teren inghetat si tribune aproape goale in care s-au strins decit 1.000 de spectatori, aproape jumatate fiind… olteni.

A fost doar 1-0, poate nici nu era cazul sa fie mai rau pentru Craiova, dar, dupa cum a „prestat“ brigada de arbitri a fost limpede ca toate ele trei puncte nu aveau cum sa nu ramina in „Groapa“.

Despre prestatia Universitatii? Ar fi greu de apreciat din moment ce Urai si Daouda au fost cam cei mai buni de la noi… Restul au alergat mult, dar cam fara folos, mai ales de la jumatatea terenului spre poarta adversarilor.

Apoi, in jocul tinerilor promovati cu curaj de Cirtu in prima echipa, am sesizat multa ambitie, dar, din pacate, nu prea mult talent. Si de aici o concluzie nu prea placuta: e greu sa refaci Universitatea cind jucatorii considerati „mari sperante“ nu sint in stare sa dribleze macar un singur adversar in 90 de minute.

Obligati – si nu doar de frig – sa alerge destul de mult, dinamovistii au demonstrat, totusi, ca ne depasesc serios la numarul de fotbalisti adevarati. Culmea, din trupa aliniata ieri de Dinu, cei mai buni au fost tocmai baietii nostri de anul trecut, Stoican, Frasineanu, Alexa si Barcauan fiind pericole permanente pentru poarta lui Urai.

Si pentru ca veni vorba, Urai a avut ieri o prestatie surprinzator de buna, el reusind sa-si salveze echipa in trei-patru situatii limita, dar la gol nu a mai avut ce face.

Oricum, pe linga reusita lui Barcauan, Dinamo a mai avut si o bara la vinclu prin Frasineanu (’24).

Desi putine, am avut si noi ocaziile noastre. Prima oara in minutul 14, atunci cind Vladoiu a scapat singur, a intrat in careu, a avut culoar de sut, dar a preferat sa „intoarca“ un fundas venit din spate, l-a „intors“, dar s-a incurcat, incredibil, in propriile picioare!

Apoi, spre finalul meciului, Lutu a primit mingea pe culoar, dar asistentul Toader a semnalizat eronat ofsaid, ca nu cumva oltenii sa egaleze situatia in extremis. Bine, la acea faza, Lutu oricum sutase aiurea inainte de a vedea fanionul lui Toader…

In rest, nu ar mai fi prea multe de adaugat la un meci care, mai ales din cauza timpului, nu a semanat cu unul de fotbal si pe care Dinamo nu putea sa-l piarda.

La noi, ar fi de laudat organizarea deseori perfecta a jocului din defensiva si ambitia unora dintre jucatori de a respecta permanent indicatiile conducerii tehnice. Din pacate, s-a vazut si ieri ca Universitatea duce lipsa de fotbalisti, si nu putini, ca de alergat, alearga mult mai bine atletii…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS