9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Diverse

UNIVERSITATEA, GALERIE / Suporterii din „Peluza Sud“ anunta ca toti microbistii care doresc sa faca deplasarea la meciul cu Dinamo va trebui sa prezinte la urcarea in autocare fulare sau steaguri alb-albastre. Astazi se vor stabili ora exacta si locul de unde suporterii vor pleca duminica dimineata spre Bucuresti.

CONTRA VREA SA JOACE / Jucatorul roman Cosmin Contra ar putea evolua in partida pe care formatia sa, Atletico Madrid, o va sustine duminica, in compania formatiei Real Valladolid, in etapa a 13-a a campionatului spaniol. Contra s-a antrenat la acelasi nivel cu ceilalti componenti ai echipei si s-ar putea afla la dispozitia antrenorului Luis Aragones pentru meciul cu Valadolid. „La antrenamentul efectuat miercuri nu am mai simtit dureri, astfel ca, in cazul in care totul va merge bine, voi putea juca impotriva formatiei Valladolid“, a afirmat internationalul roman. Contra a acuzat dureri la genunchiul sting, la care a suferit o ruptura de menisc. El a efectuat o vizita la Milano, dupa ce a cerut permisiunea serviciului medical al gruparii Atletico Madrid de a afla si opinia altor medici in legatura cu starea genunchiului sau. Jucatorul roman a suferit o interventie chirurgicala la sfirsitul lunii mai, care a fost efectuata de medicul belgian Martens.

PARMA IL CURTEAZA PE ZE MARIA / Conducerea clubului AC Parma, la care evolueaza atacantul roman Adrian Mutu, doreste sa-l achizitioneze pe fundasul brazilian al echipei Perugia, Ze Maria. Presedintele Perugiei, Luciano Gaucci, s-a aratat dispus sa-l cedeze pe Ze Maria in schimbul a zece milioane de euro.

RAUL, O LEGENDA A CLUBULUI REAL MADRID / Cotidianul iberic Marca a scris ca atacantul spaniol Raul Gonzalez a devenit deja o legenda a clubului Real Madrid, cistigind, pina in prezent, unsprezece trofee, desi are numai 25 de ani. Publicatia citata a mentionat, intr-un articol intitulat „Raul, o legenda de 25 de ani“, ca, asemenea unui automobil marca Ferrari, cu care a fost comparat de catre coechipierul sau Fernando Hierro, Raul a doborit recorduri sezon dupa sezon, intrind in istoria clubului spaniol. „Raul are sansa de a depasi toate recordurile stabilite in cei 100 de ani de existenta ai gruparii madrilene. La cei 25 de ani ai sai, atacantul spaniol evolueaza deja de noua ani in prima echipa a clubului din Madrid. De asemenea, el urca in fiecare an in clasamentul absolut al jucatorilor cu cele mai multe trofee cistigate, lasind in urma mituri ca Hugo Sanchez (10 trofee), Zoco (9), Juanito (7) sau Kopa (5)“, a scris Marca.

HAKAN SUKUR VA EVOLUA LA BLACKBURN / Atacantul turc Hakan Sukur, fost component al formatiei AC Parma, va evolua pina la sfirsitul sezonului la gruparea Blackburn, au anuntat oficiali ai clubului din prima divizie engleza. Sukur, care are 31 de ani si a fost capitan al selectionatei Turciei in timpul Cupei Mondiale din Coreea de Sud si Japonia, s-a aflat sub contract cu gruparea AC Parma pina in vara anului trecut. La Blackburn, atacantul turc il va avea din nou ca antrenor pe scotianul Graeme Souness, sub conducerea caruia a mai evoluat, in sezonul 1995/1996, la formatia Galatasaray. Blackburn ocupa in prezent locul noua in campionatul englez, fiind la o diferenta de 12 puncte de liderul clasamentului, echipa Arsenal.

TRANSFERURI SUSPECTE LA ASTON VILLA / Federatia Engleza de Fotbal a deschis o ancheta privind anumite transferuri efectuate de clubul Aston Villa in perioada in care echipa era pregatita de managerul John Gregory. Ancheta deschisa in urma cu citeva luni vizeaza, in principal, transferurile jucatorului croat Bosko Balaban, turcului Fehmi Alpay si atacantului columbian Juan Pablo Angel. Clubul Aston Villa a platit, in urma cu doi ani, 14,9 milioane de euro pentru a-si asigura serviciile lui Juan Pablo Angel, care evolua la gruparea argentiniana River Plate. Dupa un prim sezon foarte bun, jucatorul columbian nu a mai fost folosit. Transferul care ridica cele mai multe semne de intrebare este cel al croatului Balaban. Achizitionat pentru 9,3 milioane de euro, Balaban nu a disputat nici un meci in Premier League, fiind ulterior imprumutat la fostul sau club, Dinamo Zagreb. Acesta a fost ultimul transfer realizat de John Gregory, inainte de plecarea sa, in luna ianuarie, la clubul Derby County.

BANI „NEGRI“ IN BUNDESLIGA / Conducerea clubului Kaiserslautern a confirmat ca face obiectul unei anchete privind comiterea unei fraude fiscale, dupa ce publicatia Bild a anuntat ca aceasta grupare a virat, in mod ilegal, mai multe milioane de euro in conturile unor fosti jucatori ai echipei. Potrivit cotidianului Bild, care citeaza surse bine informate din cadrul clubului, aproximativ 20 de milioane de euro au fost virate in conturi ascunse din strainatate apartinind unor fosti componenti ai formatiei germane. Publicatia citata a notat ca fostul international francez Youri Djorkaeff, jucator la FC Kaiserslautern intre anii 1999 si 2002, ar fi primit bani intr-un cont dintr-o banca elvetiana, iar internationalului nigerian Taribo West, care a jucat la aceasta grupare intre 2001 si 2002, i-ar fi fost virata o suma de bani intr-un cont din Italia. Bild sustine ca aceste plati ar fi fost efectuate sub pretextul unor drepturi de imagine. Acest scandal intervine in momentul in care situatia echipei nu este favorabila nici in plan sportiv, nici financiar. FC Kaiserslautern ocupa locul 17, penultimul, in campionatul Germaniei, iar presedintele acestui club a anuntat ca gruparea are datorii de aproximativ 17,8 milioane de euro si ca actualul sezon se va incheia cu un deficit bugetar de 9,4 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS