15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au spart gheata

Pandurii au spart gheata

Ultimul meci sustinut de Pandurii Tirgu Jiu pe teren propriu in acest an s-a incheiat cu o victorie destul de greu obtinuta in fata unor spectatori nemultumiti total de prestatia echipei si a antrenorului Octavian Cojocaru. Presa si-a continuat protestul, neluind loc la acest joc la masa rezervata la tribuna oficiala. „Masa presei a devenit masa tacerii“, avea sa comenteze acest aspect comentatorul Radio Craiova. Desi la meci au fost mai putin de 1.000 de spectatori, o mare parte dintre acestia au parasit stadionul la pauza, nemultumiti de jocul slab al echipei. Ca de obicei, spectatorii prezenti pe „Municipal“ au cerut demisia antrenorului Octavian Cojocaru. Cei de la tribuna I au aplaudat initiativa reprezentantilor mass-media, care au afisat un banner impotriva antrenorului hunedorean.

„Cojo, lasa-ne, ca sa nu ne duci in C!“

Desi spectatorii se asteptau la mai mult din partea echipei Pandurii, in meciul cu Minaur Zlatna unii dintre ei s-au multumit si cu acest 1-0 obtinut destul de greu si i-au aplaudat pe fotbalisti la finalul jocului. Cei nemultumiti de jocul echipei n-au mai apucat sa afle rezultatul final al jocului de pe teren pentru ca au plecat de la pauza, dupa ce au cerut inca o data conducerii sa scape echipa de antrenorul Octavian Cojocaru. Textul bannerului afisat la masa presei inainte de meci – „Cojo, lasa-ne, ca sa nu ne duci in C!“ – a fost strigat deseori de suporteri si dupa ce seful complexului sportiv, Dumitru Viezure, a fost trimis de conducere sa-l ridice.

Si cu aceasta ocazie, jurnalistii sportivi gorjeni si-a continuat seria protestelor pe care le-a inceput in urma cu doua saptamini, cind au refuzat sa mai participe la conferintele de presa ale lui Ion Poenaru. Nici un jurnalist nu a mai luat loc la masa presei pentru a consemna aspecte de la meci, acestia preferind sa ia loc intre spectatori.

Rezerva Vintilescu l-a salvat pe Cojocaru

Satui de scuzele puerile spuse dupa fiecare meci de antrenor sau de purtatorul de cuvint, reprezentantii presei locale au cazut de acord asupra faptului ca aceste jocuri, din ce in ce mai slabe, si reducerea numarului de spectatori pe „Municipalul“ din Tirgu Jiu au drept cauza mentinerea in functie a antrenorului Cojocaru, care nu si-a asumat vina pentru nici una dintre infringerile echipei. Ba, mai mult, a gasit de cuviinta sa inventeze vinovati ori sa dea vina pe alte cauze cum ar fi terenul de joc, nesansa ori crampoanele. I-ar fi fost foarte greu sa mai inventeze vreun alt motiv in cazul unei infringeri sau chiar a unui egal in meciul cu Zlatna, una dintre echipele din subsolul seriei a doua, care a fost la un pas de a pleca cu puncte de la Tirgu Jiu. Norocul lui Cojocaru s-a numit de aceasta data Vintilescu, un jucator care este tinut de multa vreme pe banca de rezerve. Reactia acestuia dupa inscrierea golului a fost normala pentru cei care cunosc relatia rece dintre antrenor si jucatori. Daca in sezonul trecut un jucator care inscria se ducea in primul rind la antrenorul Sandoi si apoi la galerie, Vintilescu a preferat doar varianta a doua, dedicind golul sau suporterilor.

Arcanu a dat cu mingea in spectatori

Prima parte a jocului cu Minaur a inceput cu o usoara dominare a oaspetilor, care au fost la un pas de a deschide scorul in minutul 10 prin Dudita, balonul trimis de acesta trecind milimetric pe linga poarta lui Opric. Desi dominarea lor s-a stins repede, publicul de pe stadion a avut o reactie destul de ciudata, aplaudind toate fazele de atac ale celor de la Zlatna si sanctionind cu fluieraturi orice semnalizare a arbitrilor impotriva oaspetilor. Cu o astfel de situatie, penibila avind in vedere ca era un joc de campionat, Pandurii nu s-au mai confruntat de la amicalul cu Universitatea Craiova. Atunci insa era vorba de un meci amical, de Universitatea Craiova si de Emil Sandoi, iar reactia publicului era de inteles. Manifestarea de acum a fost o reactie la cererile lansate de antrenorul Cojocaru in saptamina premergatoare jocului.

Reactia spectatorilor a fost normala abia dupa ce Vintilescu a reusit sa inscrie golul din minutul 47, dar pentru putin timp. Bucuria golului a fost umbrita de gestul lui Arcanu, care a trimis in tribune o minge de rezerva strigindu-le spectatorilor „Jucati voi!“. Dupa gol, Pandurii parca s-au pierdut din nou, doar Adi Popescu si Amzucu dovedindu-se mai activi in joc. S-a mai consemnat astfel inca un joc neconvingator al echipei tirgujiene, care a obtinut totusi o victorie pe teren propriu dupa noua etape de la ultima reusita de acest gen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS