14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

N-a fost macel!

PGA Craiova – „GP“ Calafat 3-0

• Au marcat: Turcila ’63, Stanculescu ’88, Boroiban ’90.

PGA Craiova: Irimin – Dinu (’74, Grigore), Tranculescu, Tanasie, Ghita – Surcel, Negrea, Stanculescu, Raicea (’89, Sodoleanu) – Burghiu (’59, Boroiban), Turcila. Antrenor: Fl. Oprea.

„GP“ Calafat: Barbu – Radoi, Iancu, Corneanu – Neacsu, Dita, Stancu, Epure (’80, Zaharia), Troaca – L. Matei, Aileni. Antrenor: V. Ghita.

• Au arbitrat: T. Musulete (Rimnicu Vilcea) – Fl. Raducanu (Zimnicea), C. Stupar (Turnu Magurele).

Ca de fiecare data cind se intilnesc doua echipe din Oltenia, in meciul de simbata dintre Pan Group Armata Craiova si „GP“ Calafat orgoliile au fost mari, dar intilnirea s-a desfasurat in limitele sportivitatii. Totusi, desi s-a jucat barbateste, pe teren nu a fost macel asa cum gresit s-ar putea concluziona daca citim lunga lista de cartonase. Centralul vilcean Musulete a fost depasit de miza partidei si, pentru a nu scapa jocul din mina, a aratat 12 cartonase galbene (Irimin, Dinu, Tanasie-2, Negrea, Raicea / Barbu, Dita, Iancu, L. Matei, Troaca, Stancu) si unul rosu (Tanasie ’77).

Desi au beneficiat de suportul moral al patronului lor, Gica Popescu, care a fost prezent pe stadionul din Valea Fetii, jucatorii echipei din Calafat nu au rezistat decit o repriza in fata furiei militarilor, care au irosit in prima partea a intilnirii patru bune oportunitati de a marca (Tanasie ’14, ’43; Raicea ’32; Dinu ’33). In dreptul formatiei oaspete nu am consemnat decit o singura ocazie de gol, sutul lui Stancu din lovitura libera fiind respins cu dificultate de portarul Irimin (’37).

In partea a doua a partidei militarii au reusit sa strapunga de trei ori reduta echipei din Calafat, primul gol apartinindu-i lui Turcila, care a expediat balonul la colt cu un sut surprinzator din marginea careului mare (’63). In minutul 77, jucatorul craiovean Tanasie a fost eliminat pentru primirea celui de-al doilea cartonas galben, dar elevii lui Valentin Ghita nu au stiut sa profite de superioritatea numerica si, in loc sa egaleze, au mai primit doua goluri (’88, Stanculescu; ’90, Boroiban).

Infringerea de simbata i-a indepartat si mai mult de podium pe fotbalistii calafeteni, care au primele blocate pina in momentul in care vor ajunge pe locul al treilea. Acest obiectiv este insa greu de realizat deoarece „GP“ Calafat se afla la opt puncte in urma echipei de pe pozitia a treia, Electro Craiova. Asa stind lucrurile, jucatorii gruparii de pe malul Dunarii mai au de asteptat probabil inca un sezon pina cind vor incasa vreo prima.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS