26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDoar o victorie mai poate salva Craiova

Doar o victorie mai poate salva Craiova

O victorie, 2-0 cu Otelul. Atit a reusit pozitiv Universitatea sub comanda lui Sorin Cirtu. Statistica ii este nefavorabila ambitiosului tehnician oltean (o victorie, trei infringeri, din care una in Cupa), citiva suporteri (anonimi!) ne scriu ca-l protejam chipurile pe Cirtu, presa il ataca, unii jucatori inca nu inteleg ce inseamna profesionismul s.a.m.d.

O asemenea situatie nefireasca numai in Craiova se poate petrece. Un editorialist din Bucuresti ne catalogheaza astfel, jignindu-ne: „Ce a ajuns Craiova? O zdreanta alb-albastra…“ Este adevarat, clasamentul nu iarta si aritmetica inregistreaza in dreptul oltenilor un pasiv de -4 la „adevar“ si doar 14 puncte din 12 etape, in timp ce nou-promovata „Poli“ are 22 puncte (locul trei!). Cind Sorin a acceptat sa preia corabia in deriva, el a declarat transant ca nu poate sa faca minuni peste noapte si a cerut, logic, ca activitatea sa-i fie apreciata dupa citeva luni, cu conditia sa i se completeze lotul si sa i se asigure un cantonament serios de iarna. Asadar, daca astazi ne „repezim“ asupra echipei si a antrenorului – al treilea in doar citeva etape! -, ce cistigam? Atmosfera este si asa destul de tensionata, suporterii au parasit (la greu!) echipa. Jucam astazi cu revelatia acestor 12 etape, nou-promovata „Poli“ AEK Timisoara, iar simbata viitoare, probabil in nocturna, cu Ceahlaul, moldovenii fiind acum pe un loc retrogradabil.

„In aceste meciuri de acasa, cu Poli si Ceahlaul, nu exista decit o singura varianta pentru noi, victoria!“, a subliniat Cirtu la conferinta de presa de joi.

Teoretic, ne sint la indemina aceste victorii, desi adversarii nu vin la Craiova in excursie. Mihaita Plesan, probabil titular astazi, a spus: „Nu stiu daca eu sint cel mai reprezentativ jucator sa dau declaratii presei acum. In fine… Mi s-a dat o mare sansa in aceasta luna, trebuie s-o rasplatesc prin daruire in teren. Intilnirea cu Poli nu este usoara, dar avem valoare pentru a cistiga. Sint convins ca asa va fi. Batem! Si cred ca publicul va fi astazi din nou de partea Universitatii. Avem nevoie de minunatii nostri suporteri“.

Pentru meciul de astazi, Vochin este suspendat, Sava acuza unele dureri, iar Fl. Mirea este nerefacut. Miine, Bobbi Verdes implineste 22 de ani, dar, dupa toate probabilitatile, el va incepe meciul de astazi de pe banca de rezerve. La Poli vor reintra probabil Buia si Balauru, care si-au ispasit suspendarea in meciul cu Ceahlaul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS