14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii tintesc prima victorie impotriva Croatiei

Tricolorii tintesc prima victorie impotriva Croatiei

Reprezentativa de fotbal a Romaniei va juca un meci amical astazi, de la ora 14.00, pe stadionul „Dan Paltinsanu“ din Timisoara, cu echipa similara a Croatiei. Aceasta partida, care va fi transmisa in direct de postul de televiziune TV Romania 1, este inscrisa in programul de pregatire al selectionatei noastre pentru meciurile din preliminariile CE 2004. Tricolorii au mai jucat de doua ori cu reprezentativa Croatiei, inregistrind o remiza si o infringere.

Selectionerul Romaniei, Anghel Iordanescu, a spus ca reprezentativa Croatiei este o echipa puternica, care va crea multe probleme echipei Romaniei. „Meciul cu Croatia este unul in care doresc sa mai vad citiva jucatori. Vreau sa avem posibilitatea sa folosim cit mai multi fotbalisti, sa se faca multe schimbari la pauza si doua sau trei schimbari in repriza secunda“, a afirmat Anghel Iordanescu.

Codrea, Filipescu si Mutu sint accidentati

Antrenorul tricolorilor a precizat ca jucatorii Paul Codrea si Iulian Filipescu, care s-au aflat pe lista jucatorilor convocati, nu s-au putut prezenta la lot, din cauza unor accidentari. „Am primit faxuri de la cele doua cluburi la care activeaza acesti jucatori, Genoa, respectiv Betis Sevilla. Codrea a jucat in ultimul meci al echipei sale pe toata durata partidei, dar apoi a aparut o durere la genunchi. Se pare ca nu este grav, dar nu poate juca in meciul de miercuri“, a spus Anghel Iordanescu, care a precizat ca Iulian Filipescu a reclamat o durere la genunchi dupa meciul echipei sale din cadrul Cupei UEFA.

Si Adrian Mutu va fi indisponibil pentru meciul amical cu echipa Croatiei, deoarece i-a recidivat accidentarea suferita in partida cu Norvegia, disputata pe 12 octombrie, in preliminariile Campionatului European din 2004, Medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, a spus ca Mutu va fi indisponibil cinci zile. Popescu a precizat ca accidentarea atacantului a recidivat in timpul meciului disputat de echipa sa, AC Parma, duminica, in deplasare la AC Milan, scor 2-1, in campionatul Italiei. Mutu a evoluat pe intreaga durata a partidei respective. Adrian Mutu a lipsit de la antrenamentul efectuat luni de echipa nationala pe stadionul „Cotroceni“. De la sedinta de pregatire a lipsit si atacantul Adrian Ilie, care a ajuns prea tirziu in tara.

Ilie vrea ca tricolorii sa joace si la Craiova, si la Brasov

Adrian Ilie a spus ca este important ca echipa sa cistige jocul cu selectionata Croatiei. „Nu stiu daca voi evolua, pentru ca depinde de antrenor, insa eu sper sa fiu introdus in teren. Incerc sa revin la forma care m-a consacrat si cred ca ma aflu pe calea cea buna“, a spus Ilie, care a precizat ca ar fi trebuit ca jucatorii din strainatate sa ajunga direct la Timisoara. Ilie spera ca in viitor echipa nationala sa dispute meciuri si la Craiova, si la Brasov. El a adaugat ca reprezentativa Croatiei este o alegere foarte buna pentru ca are un stil apropiat celui practicat de selectionatele Norvegiei si Danemarcei.

Si tineretul joaca astazi

Selectionata de tineret a Romaniei va juca astazi un meci amical, urmind sa intilneasca de la ora 20.00, pe stadionul de la Mogosoaia, reprezentativa similara a Elvetiei. Singurul jucator al Universitatii Craiova convocat de Nicolae Manea, Ionut Rada, este anuntat titular in partida din aceasta seara, care nu va fi televizata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS