16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea incearca sa uite esecul de la Brasov

Universitatea incearca sa uite esecul de la Brasov

• Sava, Lutu, S. Ciocoi si Dunareanu risca sa fie penalizati destul de drastic • Astazi e programat in Banie amicalul cu Oltul Slatina

Linistea de dupa victoria cu otelarii lui Orac s-a stricat – ca asa-i la olteni – imediat, in meciul de la Brasov, unde Universitatea a inregistrat cea de-a sasea infringere din tur. Scorul de 3-1 administrat de „lacatusii“ lui Nicolae a involburat „apele“ de pe Unirii 86, intransigentul tehnician al oltenilor anuntind ca va trece la masuri pecuniare. Primii nominalizati pe lista neagra sint Lutu si Sava (pentru evolutia lor modesta de la Brasov), Dunareanu si S. Ciocoi (pentru surplusul de kilograme).

Purtatorul de cuvint a precizat: „Infringerea de la Brasov l-a nemultumit, fireste, pe antrenorul Cirtu, acesta hotarind ca acesti jucatori sa fie penalizati pentru atitudinea lor in teren, la antrenamente etc. Ati auzit ca aceste amenzi vor fi chiar pina la 5.000 USD? Nu pot confirma o asemenea informatie“. Sorin Cirtu a confirmat faptul ca a intocmit referate de sanctionare pentru Lutu, Sava, Ciocoi, Dunareanu, dar a precizat ca decizia de a fi penalizati apartine patronului, conducerii. Printre alte masuri, Sava si Lutu nu vor mai sta impreuna in camera in perioada cantonamentelor si a deplasarilor, iar Sava, Lutu si Dunareanu nu mai au voie sa se afle impreuna in vreo incinta gen bar, discoteca etc. Ieri, Sava nu a facut antrenament, acuzind o accidentare. Rada este in pregatiri cu lotul national de tineret.

Astazi, incepind cu ora 14.00, pe „Ion Oblemenco II“, Universitatea va disputa un amical cu Oltul Slatina, formatie aflata pe locul doi in C5. Cirtu va trimite in teren o formatie alcatuita din jucatori folositi mai putin pina acum, menajind, probabil, titulari. Pentru partida de simbata cu Poli AEK Timisoara (ora 14.00, TVR 2), Vochin este suspendat pentru cumul de cartonase galbene.

Calin face apel la sustinerea suporterilor

Augustin Calin – care a avut totusi o evolutie buna la Brasov – a spus ieri: „Este firesc ca suporterii sa fie suparati pentru rezultatul de la Brasov, ii intelegem. Si noi, ca si ei, am dorit un alt deznodamint, dar speram ca in urmatoarele doua meciuri de acasa sa readucem bucuria in tribunele stadionului «Ion Oblemenco». M-ati intrebat despre atmosfera de la echipa si despre atitudinea suporterilor care ne-au cam parasit. Sintem cu totii constienti ca locul ocupat momentan (12) este unul jenant, dar nu starea de spirit de la echipa este de vina, fondul problemei trebuie aflat incepind de la framintarile de asta-vara si pina acum. Altfel, asteptam suporterii sa vina la stadion!“

Sava: „Nu voi indrazni vreodata sa ma supar pe nea Sorin!“

Ieri, Marius Sava a fost jucatorul cel mai vinat de ziaristi, dupa ce Cirtu a spus despre el ca a facut un meci slab la Brasov.

Unii scontau chiar ca se profileaza un nou „caz Stinga“, dar Sava, civilizat, a recunoscut ca nu a fost tocmai in forma la ultimul meci disputat: „Este vina mea, nu ma ascund dupa altii, sint constient ca de la mine se asteapta mult mai mult. Apoi, m-ati intrebat daca ma deranjeaza vorbele pe care antrenorul le-a spus la adresa mea. Nu, pentru ca pe nea Sorin il respect prea mult, el m-a lansat in fotbalul mare si acum, repet, vina a fost a mea“.

Totusi, „Savarina“ a tinut sa adauge: „Sint, intr-adevar, pe o panta descendenta, dar nu uitati ca de citeva luni sint practic luat la tinta de unii. S-a facut un obicei din a fi scos eu tap ispasitor pentru orice derapaj al echipei. Trist este ca aceste atacuri pornesc de aici, din Banie, si au fost preluate de altii. De pilda, la Arad, m-am enervat pe galeria gazdelor, dar, de fapt, oamenii preluasera si ei niste prostii lansate din Craiova. Nu sint nici eu de piatra. Probabil ca la un moment dat nu o sa mai suport. Daca acesta este telul, ca eu sa plec de la Universitatea, o voi face, chiar daca voi avea inima indoita. S-a uitat prea usor ca eu am ramas in vara acasa, la Universitatea, desi, la un moment dat, Universitatea nu mai avea echipa. Acum ma doare, toti s-au intors impotriva mea, ba se mai cred si eroi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS