16.5 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Stranierii“ romani au prins gustul golului

„Stranierii“ romani au prins gustul golului

Selectionerul reprezentativei tricolore, Anghel Iordanescu, are toate motivele sa fie fericit dupa ce trei dintre „stranierii“ romani care evolueaza in campionatele din Europa au reusit sa inscrie in week-end-ul trecut. Este vorba despre Adrian Ilie (Alaves), Ionel Ganea (VfB Stuttgart) si Alin Stoica (FC Bruges), jucatori pe care „Generalul“ ii monitorizeaza pentru o eventuala convocare inaintea fiecarui meci al reprezentativei Romaniei. De asemenea, in meciurile disputate la sfirsitul saptaminii trecute, Dorinel Munteanu (Wolfsburg) si Adrian Mutu (AC Parma) au avut, la rindul lor, prestatii bune. In schimb, Costel Gilca (Villarreal), Denis Serban (Valencia) si Iulian Filipescu (Betis Sevilla) nu au jucat nici un minut in meciurile sustinute in campionat de catre formatiile lor.

Adi Ilie a spart gheata

In etapa a 9-a a campionatului Spaniei, atacantul craiovean Adrian Ilie a marcat un gol in partida pe care echipa sa, Deportivo Alaves, a pierdut-o in deplasare, cu scorul de 1-3, in fata formatiei Real Mallorca. Ilie a inscris unicul gol al oaspetilor, in minutul 90, in timp ce pentru Mallorca au marcat Pandiani (’29, ’76-p) si Ibagaza (’66).

In aceeasi runda, echipa Villarreal, cu mijlocasul roman Constatin Gilca rezerva, a pierdut in deplasare, cu 1-0, meciul sustinut in compania formatiei CF Barcelona. Unicul gol al acestei intilniri a fost marcat de Riquelme (’74-p).

Tot in campionatul Spaniei, FC Valencia a remizat in propriul fief, scor 1-1, in meciul cu Betis Sevilla. Denis Serban (FC Valencia) si Iulian Filipescu (Betis Sevilla) nu au jucat in acest meci.

Trei goluri pentru „Ganez“

Fostul atacant al Universitatii Craiova, Ionel Ganea, a marcat toate cele trei goluri ale echipei sale, VfB Stuttgart, in meciul cistigat pe teren propriu, cu scorul de 3-2, in fata formatiei VfL Bochum, in etapa a 12-a a campionatului Germaniei. „Ganezul“ a intrat pe teren in minutul 70, in locul lui Marques, a inscris in minutele 74, 86 (p) si 90 si a primit un cartonas galben in minutul 87. Pentru echipa din Bochum au inscris Christiansen (’67) si Schindzielorz (’84).

Tot in runda a 12-a a campionatului Germaniei, Dorinel Munteanu a fost titular in partida pe care formatia sa, Wolfsburg, a cistigat-o pe teren propriu, cu scorul de 3-1, in fata echipei Werder Bremen. Munteanu a fost inlocuit in minutul 73 cu Akonnor. Pentru Wolfsburg au marcat Petrov (’28), Ponte (’66) si Effenberg (’84), in timp ce golul echipei oaspete a fost inscris de francezul Micoud (’70).

Mutu a fost titular

In etapa a 9-a a campionatului Italiei, echipa la care evolueaza atacantul roman Adrian Mutu, AC Parma, a obtinut o remiza, scor 0-0, pe terenul echipei Lazio Roma. Mutu a evoluat pe toata durata acestei partide. Intr-o alta partida din runda a 9-a, echipa romanului Bogdan Patrascu, Piacenza, a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 1-1, intilnirea cu AS Roma. Din pacate, Patrascu nu a evoluat in acest meci. Pentru Piacenza a marcat Maresca (’73), golul echipei romane fiind inscris de Cassano (’26).

Gol in contul lui Alin Stoica

Mijlocasul roman al echipei FC Bruges, Alin Stoica, a marcat un gol in minutul 12 al meciului cistigat de formatia sa pe teren propriu, cu scorul de 4-0, in fata gruparii RC Genk, in etapa a 12-a a campionatului Belgiei. Stoica a evoluat 89 de minute, fiind inlocuit cu Nastija Ceh.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS