14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDupa ce le-a trecut glontul pe linga ureche, oltenii au zburdat

Dupa ce le-a trecut glontul pe linga ureche, oltenii au zburdat

• La primul meci disputat acasa de cind a preluat echipa, Sorin Cirtu a fost surprins sa constate lipsa galeriei • Lasat rezerva la inceput, Stinga s-a razbunat in repriza a doua • Un mare cistig pentru Universitatea: tinarul Mihaita Plesan • Dupa ocazia din primul minut, oaspetii nu au mai contat

Acum citeva zile, antrenorul Cirtu pomenea despre nesansele si ghinioanele oltenilor, amintind ca un tehnician nu poate antrena, printre altele, si norocul. Simbata, in primele secunde ale meciului, galateanul Cornea a trimis balonul in transverala! „Nici nu vreau sa ma gindesc ce s-ar fi intimplat daca bara lor din primul minut ar fi fost gol!“, tinea sa sublinieze, dupa meci, Sorin Cirtu. E limpede ca avea dreptate. Dar „Barbosu“ (cum l-a numit Cirtu pe Cel de Sus) a fost de partea Universitatii si oltenii au scapat cu fata curata. Dupa socul acelei bare din min. 1, Universitatea a pus categoric stapinire pe joc, forcingul „alb-albastru“ materializindu-se, in sfirsit, si pe tabela de marcaj in min. 35, cind Corneliu Papura l-a executat pe neexperimentatul Bors cu un sut de la 27 de metri, deviat insa de genunchiul lui Pelin. A aparut soarele pe „Ion Oblemenco“, la propriu si la figurat. „Otelarii“, alta data campioni ai provinciei, n-au contat aproape deloc, oltenii incintind ochiul spectatorilor cu un fotbal de calitate si cu multe actiuni ofensive.

Partida a „curs“ astfel pina la sfirsit, Universitatea inscriind un gol si in repriza a doua (Lutu), dar irosind alte cinci ocazii uriase de a marca: ’49 Badea, ’54 Stinga, ’66 Vladoiu (bara), ’71 Lutu, ’73 Verdes. In repriza a doua, prospetimea si aplombul lui Ovidiu Stinga (introdus in min. 46) ne-au reamintit de meciurile mari ale Craiovei, de fotbalul elaborat. „Au fost faze de fotbal adevarat“, declara Cirtu. „Oltenii au fost mai pragmatici, experienta lui Badea si Stinga a contat enorm“, recunostea si invinsul, Costel Orac.

Ca sa incheiem, Universitatea a evoluat simbata ca la inceputul campionatului, cu jucatori disciplinati, cu o viteza de joc apropiata de ceea ce am vazut in acele victorii rasunatoare si cu un prim cistig de singe proaspat: Plesan. In tribuna, abia revenit din Anglia, asteapta la „cotitura“ altul, Nicusor Banica. Dupa o seceta de 69 de zile, oltenii obtin, in sfirsit, o victorie. Meritata. Oltenii au „evoluat“ simbata fara galerie, iar acest lucru ridica un mare semn de intrebare in dreptul celor care se autointituleaza „suporteri pina la moarte“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS