19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Romania va fi reprezentata decent la Olimpiada din 2004“

„Romania va fi reprezentata decent la Olimpiada din 2004“

Presedintele COR sustine ca performantele obtinute la JO de la Sydney nu vor putea fi egalate

Presedintele Comitetului Olimpic Roman (COR), Ion Tiriac, a spus ca Romania va fi reprezentata decent la Jocurile Olimpice de la Atena, din anul 2004. „Sportivilor romani nu le lipseste nimic in vederea pregatirii pentru Jocurile Olimpice de la Atena si nici nu le va lipsi. Olimpiada de la Sydney a fost una de exceptie pentru noi. Anul 2000 ne-a lasat o mostenire greu de dus, iar daca ne asteptam sa repetam performantele din Australia, sintem ireali. Vom face insa tot posibilul sa revenim de la Atena cu demnitate“, a spus Tiriac.

COR a solicitat pentru anul preolimpic 2003 un buget de 150 de miliarde de lei, pentru a putea respecta un program de pregatire a loturilor olimpice in vederea atingerii obiectivului de sase-sapte medalii la Jocurile Olimpice de la Atena. „Suma de 150 de miliarde de lei pe care am solicitat-o de la stat pentru anul viitor este una derizorie pentru sportul olimpic. Dar nici nu putem fi exagerati, pentru ca stim situatia in care se afla tara. Speram insa ca guvernul sa ne onoreze cererea“, a precizat presedintele COR.

Ion Tiriac a spus ca fondurile alocate sportului romanesc sint derizorii. „Noi am alocat acum, prin intermediul ministerului, opt miliarde de lei pentru federatiile olimpice. Am avut acesti bani pentru ca am stiut sa-i dramuim. Speram insa ca acesti bani, pe care intr-un fel i-am imprumutat sportului romanesc, sa ne vina inapoi. Fondurile alocate MTS sint derizorii, iar pentru mine este o enigma ca nimeni nu se gindeste ca, atunci cind vorbim de sport, vorbim despre o pagina din istoria Romaniei, care nu poate fi ignorata. Relatia intre COR si MTS este una absolut normala, dar in viitor trebuie sa ne impartim sarcinile mult mai bine“, a spus presedintele COR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS