15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova nu are nici un sportiv nominalizat la premiile APS!

Craiova nu are nici un sportiv nominalizat la premiile APS!

Conform traditiei, Asociatia Presei Sportive organizeaza decernarea premiilor APS pe anul 2002, acordindu-se, printre altele, urmatoarele premii: cel mai bun sportiv si sportiva, cea mai buna echipa. APS a intocmit, pe baza rezultatelor din 2002, nominalizari orientative.

Am lecturat aceste liste si cu surprindere n-am „ochit“ nici un sportiv (la individual sau echipe) din Craiova! Exista insa o sportiva, Ana-Maria Brinza (scrima), nominalizata ca detinatoare a medaliei de bronz la CM de senioare (ea fiind junioara) si care se antreneaza in Craiova, este eleva la LPS „Petrache Triscu“, dar legitimata din anul 2000 la Steaua. Despre ea, profesorul Mircea Alecu, directorul LPS Craiova, a spus: „Ana-Maria Brinza a obtinut o performanta deosebita, medalia de bronz la CM de seniori, ea fiind junioara! Iar ca junioara, are in palmares medalie de aur la CM, proba individuala spada. In Banie a deprins tainele spadei, aici se pregateste de ani de zile la COS de pe linga Grupul scolar ICM nr. 2, fiind acum eleva la LPS in clasa a XII-a. Este eleva noastra din clasa a VII-a. Dar o conjunctura familiala – parintii sint acum in Bucuresti – a facut ca valoroasa spadasina sa fie transferata la Steaua. Evident, si o anume conjunctura financiara, care este insa determinanta. Intr-un fel este explicabil. In Banie sint multe talente, dar destul de multe iau drumul altor cluburi, mai puternice din punct de vedere financiar. Cum s-a intimplat si cu Ana-Maria Brinza. Ca fapt divers, spadasinii din Banie nu pot participa la o competitie internationala din Catania (Italia) deoarece n-avem, deocamdata, bani nici de deplasare!“.

Directorul CSM Craiova, Eugeniu Stefanescu, a completat: „Am spus-o de nenumarate ori, din cauza austeritatii bugetare, sportul va avea mult de suferit. In ultimii ani, atletii de la CSM au situat clubul nostru pe primul loc in intrecerile nationale, dar cu eforturi deosebite si cu sacrificii uriase. Pina cind insa? Daca subventiile bugetare vor ramine la fel de austere, daca autoritatile locale nu se implica financiar, desi Legea sportului le-ar permite, vom avea un regres. Si este pacat, deoarece Bania este, asa cum a spus ministrul Marasescu, un pamint al fagaduintei talentelor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS