23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Minjii“ lui Andone au umilit vedetele lui Cirtu

„Minjii“ lui Andone au umilit vedetele lui Cirtu

Craiovenii au dezamagit in „Regie“, Urai incasind trei goluri in opt minute, ca urmare a unor greseli individuale

Sportul 3 (1)

Universitatea 1 (0)

• Stadion „Regie“, spectatori 9.000.

• Au marcat: Maxim (’45), O. Chihaia (’50), Dinita (’53) / Ov. Stinga (’88).

• Sportul: Stancioiu 6,5 – Farmache 6; V. Negru 6,5; Secareanu 6; Maxim 7,5 (’75, L. Rusu) – Cr. Irimia 6; Paduret 6,5; C. Lazar 7 (’60, S. Stancu 4); Ciubotariu 6 – Dinita 7; O. Chihaia 7 (’68, Mazilu 5). Antrenor: Ioan Andone.

• Universitatea: Urai 4 – R. Miclea 5; Vochin 5; Rada 5 (’46, Verdes 5); Dragomir 4 (’62, Fl. Mirea 5) – Stinga 6; Papura 5,5; Badea 5,5 – Sava 5,5 (’53, C. Nica 5) – Vladoiu 5; Lutu 5,5. Antrenor: Sorin Cirtu.

• Au arbitrat: T. Lajos 7 – Fl. Hincu 7, M. Beudeanu 7.

• Avertismente: Stinga, Dragomir.

• Eliminare: S. Stancu (’78).

Filmul golurilor: min. 45, 1-0: lovitura libera de la 25 m, Urai prelungeste in bara balonul sutat de Maxim si mingea intra in plasa; min. 50, 2-0: O Chihaia reia nestingherit cu capul din plonjon, din mijlocul careului, mingea centrata de Maxim; min. 53, 3-0: Paduret i-a pasat lui Dinita, iar acesta, de la 15 m, suteaza plasat, Urai fiind spectator; min. 88, 3-1: centrare Vladoiu, iar Ov. Stinga reia imparabil, din apropiere, in gol.

Criza de rezultate pe care o traverseaza in ultimul timp Universitatea tinde, din pacate, sa devina cronica, simbata oltenii dezamagind din nou. Craiova n-a mai cistigat un meci din etapa a treia (31 august).

Revenirea dupa sase ani la Universitatea a lui Sorin Cirtu, instalat lunea trecuta, n-a oferit rezultatul asteptat, desi simbata oltenii au inceput bine meciul. Chiar am putea scrie ca Universitatea a avut o prima repriza de zile mari, in care si-a dominat adversarul, iar ideea ofensiva parea a prinde contur si pe tabela de marcaj. Lutu, irezistibil, il trimite dupa seminte pe Maxim, iar Stancioiu priveste cum balonul loveste bara la vinclu! Era minutul 44 si Universitatea si-a aruncat de pe umeri „haina“ destul de ponosita de ultimele insuccese, a aratat ca stie sa joace fotbal peste nivelul cenusiu al locului jenant din clasament. O veche vorba spune insa ca la baza succesului in fotbal este si forta apararii, mai exact spus a respectarii jocului in defensiva. In ultimul minut al primei reprize (de fapt, in prelungiri), la primul sut al Sportului pe spatiul portii oltene (!), fundasul Maxim l-a invins, dintr-o lovitura libera, pe nefericitul Urai, portarul craiovean gafind si facind astfel ca tabela sa se miste pentru gazde. Nesperat si nemeritat.

Am crezut ca, la reluare, elevii lui Cirtu – mustruluiti si sfatuiti la cabine – vor juca repriza trezirii lor la realitate. N-a fost asa, pentru ca in minutul 53 tabela arata un neverosimil 3-0, alte doua greseli individuale in doua minute (Dragomir et comp) facindu-ne KO. Si putea fi chiar 4-0 peste alte doua minute, dar atacantii Sportului s-au jucat pur si simplu cu o uriasa ocazie! Din acest moment, partida n-a mai avut istorie, chiar daca Lutu a trimis iarasi balonul in bara (’57), iar Ovidiu Stinga a inscris un eurogol (’88). Si asta in conditiile in care din minutul 78 Sportul a jucat in zece oameni…

Nu s-a terminat lumea cu acest rezultat, dar am „inaintat“ spre zona nisipurilor miscatoare si, asa cum scriam in avancronica meciului, Cirtu nu poate, peste noapte, sa le creasca valoarea unor jucatori. Fotbalistii olteni, care ieri au fost chemati la cantonamentul din Lunca Jiului pentru analiza jocului, alte discutii si refacere, se deplaseaza astazi la Bucuresti (hotel Lebada), iar miine pleaca spre Mamaia pentru meciul din Cupa Romaniei cu Midia Navodari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS