12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrea scump Parisul pentru bancarii romani...

Prea scump Parisul pentru bancarii romani…

FC National – PSG 0-2

• Stadion „Cotroceni“, spectatori: 8.000.

• Au marcat: L. Leroy ‘5, Andre Luiz ’68.

FC National: Vintila – Keca, Curt, Nemtanu (’74, V. Iacob), P. Marin – D. Petrescu, Ov. Petre, Caramarin (’80, Duro), G. Coman – S. Ilie, Sg. Radu (’82, M. Nae). Antrenor: Walter Zenga.

PSG: Letizi – Llacer, Dehu (’60. El Karkouri), Heinze, Potillon – Teixeira, J. Leroy, Andre Luiz Moreira, L. Leroy – Ogbeche (’60, Benachour), Aloisio (’66, Nyarko). Antrenor: Luiz Fernandez.

• Eliminat: J. Leroy ’63.

• Au arbitrat: Stephen Bennett – David Bryan, Guy Beale.

FC National a fost invinsa joi seara, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), de formatia franceza Paris Saint-Germain, in prima mansa a turului al doilea al Cupei UEFA. Pentru trupa lui Zenga, meciul a inceput rau inainte de primul fluier al arbitrului Stephen Bennett, tatal jucatorului Daniel Prodan, Nicolae, decedind joi intr-un accident rutier.

Si cum orice lucru inceput prost se termina si mai prost, FC National a primit gol inca din minutul cinci, L. Leroy reluind imparabil cu capul o centrare de pe dreapta. Dupa primirea acestui gol, fotbalistii bancari nu au cedat si au dominat jocul, insa Sabin Ilie si Sergiu Radu au irosit citeva bune ocazii de a marca. In partea a doua a partidei, jucatorul J. Leroy a fost eliminat, el primind un cartonas rosu in minutul 63, deoarece l-a lovit fara minge pe Gigel Coman. Elevii lui Walter Zenga nu au stiut sa profite de avantajul omului in plus, ba mai mult, au primit un gol in minutul 68, Andre Luiz inscriind dintr-o lovitura libera de la 20 de metri.

Zenga mai crede inca in sansa Nationalului

La conferinta de presa care s-a desfasurat la finalul meciului de pe „Cotroceni“, antrenorul echipei FC National, Walter Zenga, a spus: „Sint trist, pentru ca noi am aflat astazi ceva ce ne-a marcat si ne-am dorit sa facem un rezultat bun pentru Daniel Prodan. Cred ca echipa mea a jucat bine, insa a facut doua greseli si a luat doua goluri. PSG este o echipa valoroasa, cu jucatori importanti si cu o alta mentalitate. Cred ca inca mai avem sanse si ne ducem la Paris pentru a incerca sa jucam bine si pentru a ne imbuntati calitatea jocului. Nu cred ca am avut ghinion pentru ca in fotbal nu exista ghinion, ci exista joc, exista atentie si mentalitate“.

La rindul sau, tehnicianul formatiei PSG, Luis Fernandez, a spus: „A fost un meci de Cupa UEFA. Mi-am dorit sa facem un rezultat bun si sint multumit ca am reusit. Pochettino a avut o durere la muschii aductori, iar pe Cardetti si Fiorese am preferat sa-i menajez. Cred ca fotbalistii care au intrat pe teren au facut tot ceea ce au putut, au luat jocul in serios, chiar daca au avut un adversar dificil. Nu pot sa compar echipele Rapid si FC National, pentru ca formatiile se schimba de la an la an. In schimb, suporterii echipei bancare au fost mult mai sportivi si nu se compara cu cei ai Rapidului. In general, nu sint interesat de jucatorii echipei adverse si nu ma gindesc la ei ca la posibili componenti ai formatiei mele.“

Mutu a inscris pentru Parma

Atacantul roman Adrian Mutu a marcat golul victoriei echipei sale, AC Parma, in partida cu formatia poloneza Wisla Cracovia, disputata pe teren propriu, in prima mansa a turului doi al Cupei UEFA. Mutu, care a jucat tot meciul, a marcat in minutul 74, stabilind scorul final al partidei, 2-1.

Echipa turca Besiktas Istanbul, antrenata de romanul Mircea Lucescu, a terminat la egalitate, scor 1-1, partida disputata la Vitoria, cu Deportivo Alaves. La gazde, Adrian Ilie si Bogdan Mara nu au fost inclusi in lotul pentru intilnirea de joi, iar la oaspeti, Daniel Pancu a evoluat pina in minutul 85, cind a fost inlocuit de Pascal Nouma.

Alte rezultate inregistrate in partidele disputate joi, in mansa intii a turului doi al Cupei UEFA: Apoel Nicosia – Hertha Berlin 0-1, Dinamo Zagreb – Fulham 0-3, Sparta Praga – Denizlispor 1-0, Ferencvaros – VfB Stuttgart 0-0, Sturm Graz – Levski Sofia 1-0, Partizan Belgrad – Slavia Praga 3-1, Ipswich – Slovan Liberec 1-0, Leeds United – Hapoel Tel Aviv 1-0, Celtic Glasgow – Blackburn 1-0, Fenerbahce – Panathinaikos 1-1, Lazio – Steaua Rosie Belgrad 1-0, Austria Viena – FC Porto 0-1, Anderlecht – Midtjylland 3-1, Vitesse Arnheim – Werder Bremen 2-1, Boavista Porto – Anorthosis 2-1, PAOK Salonic – Grasshoppers 2-1, Malaga – Amika Wronki 2-1, Celta Vigo – Viking 3-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS