22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Stiri diverse

„Secret profesional“

Vinerea aceasta, 25 octombrie, la „Secret profesional“ invitatii Mihaelei Radulescu sint senatorul PD, Petre Roman, alaturi de un psiholog al Ministerului de Interne, expert in utilizarea poligrafului (detectorul de minciuni) si interpretarea datelor. Cei doi vor face schimb de meserii; filmele ii vor prezenta, pe rind, pe Petre Roman luind lectii despre utilizarea detectorului de minciuni, la politie, si pe psiholog, la biroul senatorului Petre Roman. Chiar in ziua emisiunii, Petre Roman isi lanseaza cartea „Marturii provocate“, convorbiri de Elena Stefoi. La rubrica „In rolul principal“, dedicata unui om care face evenimentul saptaminii, este invitat Pierre Alain Hubert, unul dintre cei mai mari pirotehnicieni din lume, expert in focuri de artificii. Artizan al spectacolului de artificii de la Revelionul Mileniului din anul 2000, la Paris el va organiza simbata un spectacol de artificii in centrul Bucurestiului – continua concursul lansat la prima editie. Somerii care isi pot dovedi aceasta calitate se inscriu telefonic. In urma tragerii la sorti este desemnat, la finalul emisiunii, cistigatorul unui salariu mediu pe economie. Tot la final este prezentat si cistigatorul concursului de saptamina trecuta, un electronist fara serviciu, de 22 de ani. El va avea ocazia sa-si prezinte CV-ul in direct – pe tot timpul emisiunii se va derula programul cultural al saptaminii urmatoare, cu informatii inedite despre reprezentatii de teatru, concerte, expozitii.

Bulucea il va face si pe Balaci cetatean de onoare

Ilie Balaci, fosta glorie a fotbalului oltean, va primi astazi titlul de cetatean de onoare al Craiovei, cu ocazia deschiderii celei de-a sasea editii a zilelor municipiului. Acordarea acestei distinctii a iscat in Banie un adevarat scandal, dupa ce Ilie a fost propus si apoi inlaturat de pe lista cu propuneri, in locul lui fiind preferati Ion Dogaru, decanul Facultatii de Drept a Universitatii din Craiova, si fostul antrenor de tenis Aurel Segarceanu. Ca sa nu mai existe discutii, primarul Vasile Bulucea declarase ca Balaci va primi distinctia in cadrul unei ceremonii separate, impreuna cu toti componentii Craiovei Maxima, insa ulterior s-a revenit asupra deciziei. Alaturi de Balaci, cetateni de onoare vor mai fi Ion Dogaru, Aurel Segarceanu, atleta Cristieana Cojocaru Matei si, postmortem, Sebastian Domozina, fostul comentator sportiv si om de radio. Lista incarcata din acest an a fost motivata prin faptul ca, desi s-au intrunit de mai multe ori, comisiile de specialitate din cadrul consiliului local nu au cazut de acord asupra celor care trebuie exclusi.

(B.G.)

MARCO vrea si ALPROM Slatina

Dupa ce a aminat depunerea ofertei cu doua luni si jumatate pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni la SC ALPROM SA Slatina, compania MARCO International si-a prezentat in cele din urma intentiile la inceputul acestei saptamini. Conform spuselor reprezentantilor Autoritatii de Privatizare, actionarul majoritar din prezent al societatii, oferta depusa de grupul MARCO este una foarte serioasa, care poate fi luata in considerare si care creeaza o baza foarte buna de discutii si negociere. De fapt, consortiul format din firmele Marco Aquisitions, MARCO INTERNATIONAL si CONEF Bucuresti a depus singura oferta pentru achizitionarea ALPROM. Doua dintre aceste societati sint deja actionari la ALPROM, MARCO AQUISITIONS detinind 6,64%, iar CONEF Bucuresti, 10,55%. Vicepresedintele CONEF, Peter Braun, a declarat ca negocierile care se desfasoara in prezent vizeaza achizitionarea unui pachet de 70% din actiunile societatii ALPROM, iar daca acestea vor avea succes, grupul va detine in total aproximativ 88% din total. Acesta a mai delarat ca MARCO a investit pina acum in sectorul aluminiului romanesc peste 160 de milioane de dolari, fiind actionarul majoritar si al societatii ALRO Slatina. El a precizat ca valoarea totala a tranzactiei, in beneficii directe si indirecte, este in jur de 100 de milioane de dolari. ALPROM Slatina a fost scoasa la privatizare pentru prima data in urma cu aproape patru luni si este inclusa in programul PSAL I, convenit de autoritatile romane cu Banca Mondiala.

(A.M.A.)

Fizic sa ai, ca scoala…

Printr-un proiect de hotarire adoptat recent de consilierii judeteni din Olt, sefii detasamentelor de gardieni publici din judet nu vor mai fi obligati sa detina aceste functii doar daca au diplome universitare. Decizia a fost luata ca urmare a faptului ca, la concursurile organizate pina in prezent de Corpul Gardienilor Publici Olt pentru ocuparea posturilor de sefi detasamente, nu s-a prezentat nimeni cu diploma de studii superioare, desi legea prevede expres acest lucru. Presedintele Consiliului Judetean Olt, Marin Ionica, a spus: „Prin schimbarea nivelului de studii pentru aceste functii din cadrul CGP Olt vom da astfel posibilitatea fiecarui candidat la aceste posturi sa demonstreze ceea ce poate. Deci, se vor putea inscrie la concursurile in cauza si cei care sint doar absolventi de liceu sau cu studii superioare de scurta durata“. Majoritatea gardienilor publici din judet sint fosti angajati in politie sau in cadrul armatei.

(M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS