16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Stranierii“ romani au prins gustul golului

„Stranierii“ romani au prins gustul golului

Evolutiile din ultima saptamina ale internationalilor romani care evolueaza in campionatele din Europa au avut darul sa-l mai insenineze pe selectionerul reprezentativei tarii noastre, Anghel Iordanescu. In week-end-ul trecut, trei dintre tricolori au inscris, Mutu, Codrea si Pancu reusind astfel sa se faca remarcati de presa de specialitate.

Mutu a marcat, insa Parma a fost invinsa

Adrian Mutu a marcat un gol in partida pe care echipa sa, AC Parma, a pierdut-o in deplasare, cu scorul de 1-2 (1-0), in fata formatiei Modena, in etapa a 6-a a campionatului Italiei. Mutu a deschis scorul in minutul 41. Golurile gazdelor au fost marcate de Fabbrini (’67) si Kamara (’85). La rindul sau, mijlocasul roman Paul Codrea a marcat un gol in partida pe care echipa sa, Genoa, a terminat-o la egalitate pe teren propriu, scor 1-1, cu formatia Messina, in etapa a 8-a din Serie B. Codrea, care a egalat in minutul 27, a jucat tot meciul si a fost avertizat cu un cartonas galben. Atacantul Claudiu Niculescu a fost inlocuit, in minutul 90, cu D’Isanto, in timp ce Adrian Mihalcea nu a fost folosit. Echipa US Palermo, cu fundasul roman Valentin Nastase prezent toate cele 90 de minute pe teren, a invins in deplasare, cu scorul de 3-1, formatia Vicenza.

Pancu a adus victoria echipei Besiktas

Daniel Pancu a inscris, in minutul 86, golul victoriei obtinute de Besiktas, in deplasare, in intilnirea cu Denizlispor, scor de 2-1 (0-0), in cadrul etapei a 9-a a campionatului Turciei. Pancu a evoluat pe toata durata partidei. Celalalt gol al formatiei Besiktas, care este antrenata de Mircea Lucescu, a fost marcat de Sergen, in minutul 72. Pentru Denizlispor a inscris Kabat, in minutul 65. Tehnicianul Mircea Lucescu a spus ca a intentionat, in timpul meciului, sa-l schimbe pe Pancu. „Am fost criticat din cauza lui Pancu si incepusem sa ma indoiesc, dar am avut incredere si am luptat pentru el. La sfirsitul meciului am intentionat sa-l schimb. Cind am vazut insa ca Ilhan are probleme, l-am scos pe acesta din urma din joc. Pancu incearca si sa suplineasca lipsa lui Sergen la mijlocul terenului“, a spus Lucescu. Antrenorul roman a mentionat ca toate cele trei puncte obtinute duminica au dat viata echipei. „Stiam ca va fi dificil, pentru ca aveam un adversar care evolueaza in Cupa UEFA. De aceea am fost foarte atenti. A fost un meci exact asa cum mi-am dorit. Am avut citeva contraatacuri pe care nu am reusit sa le valorificam. Jucatorii mei au luptat din tot sufletul pe un teren de foarte proasta calitate“, a adaugat Lucescu.

Echipa lui Stoichita si-a zdrobit adversara

Formatia Ankaragucu, care este antrenata de romanul Mihai Stoichita, a invins pe teren propriu, cu scorul de 4-0 (0-0), echipa Bursaspor. Golurile au fost marcate de Augustine (’47, ’54), Faruk (’51) si Ismet (’89). Mijlocasul roman al echipei din Ankara, Stelian Carabas, a evoluat pe toata durata partidei. Atacantul Radu Niculescu nu a jucat in meciul de duminica, fiind accidentat. Antrenorul Mihai Stoichita a spus ca echipa sa a meritat sa cistige meciul cu Bursaspor. „In prima repriza nu am reusit sa valorificam ocaziile pe care le-am avut. In repriza secunda, dupa ce scorul a devenit 3-0, ne-am relaxat si acest lucru ne-a facut sa jucam slab. In ultimele zece minute ne-am revenit si un ultim gol a stabilit rezultatul meciului. Sint convins ca am oferit un fotbal bun tuturor“, a spus Stoichita.

In urma rezultatelor inregistrate in etapa a 9-a a campionatului turc, Besiktas se afla pe locul trei in clasamentul, cu 19 puncte, dupa Galatasaray, cu 20 de puncte, dar un meci mai putin, si Gaziantepspor, formatie care este antrenata de Gheorghe Multescu, cu 19 puncte.

Viorel Moldovan s-a certat cu antrenorul

Atacantul international roman al echipei FC Nantes, Viorel Moldovan, s-a enervat si a refuzat sa se aseze pe banca de rezerve, dupa ce a fost schimbat in minutul 60 al meciului terminat de formatia sa la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, cu formatia OGC Nice, in etapa a 11-a a campionatului Frantei. Moldovan a parasit furios terenul cind antrenorul Angel Marcos l-a introdus in locul lui pe Aziza Makukula si s-a indreptat direct spre vestiare. Dupa meci insa, atacantul roman s-a scuzat pentru reactia pe care a avut-o. „Moldovan a venit la mine si s-a scuzat. Totul s-a intimplat pentru ca Moldovan este un invingator“, a comentat tehnicianul Angel Marcos. Echipa OSC Lille, fara fundasul roman Marius Baciu, a terminat la egalitate in deplasare, scor 1-1, cu formatia AS Monaco.

Contra a jucat o repriza

Fundasul roman Cosmin Contra a fost rezerva in partida pe care echipa sa, Atletico Madrid, a terminat-o la egalitate, acasa, scor 1-1, cu formatia CF Valencia, in etapa a 6-a a campionatului Spaniei. Contra a fost introdus pe teren in minutul 46, in locul lui Aguilera. La echipa CF Valencia, mijlocasul Denis Serban nu a jucat nici un minut. Echipa Getafe, cu atacantul oltean Gheorghe Craioveanu prezent toate cele 90 de minute pe teren, a fost invinsa in deplasare, cu scorul de 2-1, de formatia Las Palmas, in etapa a 7-a din Segunda Division.

Ciobotariu a marcat un autogol

Fundasul roman Liviu Ciobotariu a marcat un autogol in partida pe care echipa sa, Mons, a pierdut-o in deplasare, cu scorul de 1-2, in fata formatiei Anderlecht Bruxelles, in etapa a 9-a a campionatului belgian. Ciobotariu, care a evoluat tot meciul primind un cartonas galben in minutul 44, a inscris in proprie poarta in minutul 78, la scorul de 1-1. Echipa FC Bruges, cu mijlocasul roman Alin Stoica titular, a invins in deplasare, cu scorul de 3-2, formatia Charleroi. Stoica a fost schimbat, in minutul 84, cu N. Ceh.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS