10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Stiri diverse

Un specialist in fenomene paranormale, chemat sa gaseasca munitia sustrasa la Caransebes

La mai mult de o luna de la disparitia pistolului mitraliera si a incarcatorului cu 30 de cartuse de la un depozit militar din Caransebes, anchetatorii nu au ajuns la nici un rezultat concret. Singura concluzie este ca armamentul a fost furat in timp ce soldatul care asigura paza la unul dintre obiectivele depozitului, Marius Achim Nica, dormea in post. Pentru incalcare de consemn, militarul a fost arestat, urmind sa fie judecat de instantele militare. Trei generali MApN si ofiteri ai IJP Caras-Severin s-au ocupat de acest caz. Surse din cadrul unitatii militare nu exclud posibilitatea ca totul sa se fi desfasurat dupa un scenariu, cu scopul de a compromite un ofiter, a carui functie era dorita de un alt coleg. Potrivit acestei variante, arma urma sa fie sustrasa de un alt coleg al soldatului, ascunsa citeva zile, iar apoi trebuia scoasa din ascunzatoare. Lucrurile s-au precipitat, iar cei care au sustras arma nu au mai avut curajul sa duca scenariul la bun sfirsit. S-a apelat si la un specialist in fenomene paranormale, care a declarat ca armamentul se afla inca in perimetrul depozitului, insa nu poate fi precizat locul.

(F.L.)

Socrul a vrut sa-si omoare ginerele

Constantin Truta, de 77 de ani, din comuna doljeana Bratovoiesti, l-a snopit in bataie pe ginerele sau, fiind cit pe-aci sa-l omoare. Batrinul locuia in aceeasi batatura cu familia fiicei sale. El nu il inghitea deloc pe ginerele sau, Florea Geanta, de 48 de ani, cu care avusese nenumarate conflicte. Marti, cei doi s-au apucat la cearta in mijlocul ograzii. Dupa ce si-au adresat mai multe „urari de binete“, au sarit la bataie. Numai ca, la box, tata-socru – desi mai virstnic cu aproape trei decenii – s-a dovedit mai tare in pumni, altoindu-si ginerele in zonele subclaviculara si toracica stinga. Cum loviturile i-au pus victimei viata in pericol, procurorii au considerat ca fapta constituie tentativa de omor si au emis pe numele lui Constantin Truta un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Pentru fapta sa, batrinul risca o pedeapsa cu inchisoarea intre cinci si zece ani.

(A.D.)

Primarul si nevasta unui politist din Urzica-Olt, amenintati cu moartea

Primarul comunei Urzica – Olt, Constantin Diaconu, sotia sefului de post, Delia Petrescu, si ajutorul sefului de post, Lilian Patrascu, au fost amenintati cu moartea zilele trecute de un consatean. Iuachim Angeru, de 65 de ani, aflat sub influenta alcoolului, a procedat la aceasta inedita metoda de a-si face dreptate pentru ca nu fusese pus in posesie cu o suprafata de teren agricol de catre primar. Considerind ca primarul este de vina pentru aceasta, Iuachim Angeru i-a adresat primarului injurii si l-a amenintat cu moartea, apoi s-a deplasat la sediul postului de politie. O data ajuns aici, acesta a amenintat-o, cu o sapa, pe Delia Petrescu, sotia agentului de politie principal Gheorghe Petrescu, care se afla in locuinta de serviciu a sefului de post, precum si pe adjunctul sefului de post, Lilian Patrascu, pe care chiar a incercat sa-l loveasca cu o furca. In cele din urma, adjunctul a reusit sa-l imobilizeze pe agresor. In prezent, Iuachim Angeriu este arestat, fiind acuzat de savirsirea infractiunilor de ultraj si ultraj contra bunelor moravuri.

(M.M.)

Asasinul turc si complicii sai ramin in arest

La Tribunalul Dolj a avut loc ieri un nou termen in procesul intentat criminalului Certiner Huseyin si complicilor acestuia, Yavuy Ayam si Ilie Cristescu. Certiner Huseyin l-a impuscat, anul trecut, la Mehadia – Mehedinti, pe Dumitru Vilau. La acest termen au fost audiati martorii propusi de cei trei. De precizat ca avocatul Antonie Iorgovan, aparatorul lui Ilie Cristescu, cel acuzat ca a comandat crima, nu a mai fost prezent la proces. Presedintele completului, magistratul Ilie Aurel, a aprobat cererea Parchetului, dispunind prelungirea mandatului de arestare preventiva cu 30 de zile pentru toti cei trei inculpati, adica din 8 noiembrie (data la care se termina actualul mandat) pina in 7 decembrie.

(F.T.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS