13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportExcursie de 7-0 in Luxemburg

Excursie de 7-0 in Luxemburg

• Fundasul Cosmin Contra a marcat de trei ori! • In minutul 5, „tricolorii“ aveau deja 2-0 • Iordanescu are fixurile lui: a jucat si acum cu trei fundasi centrali!

Preliminariile CE 2004, grupa a II-a

Luxemburg – Romania 0-7

• Stadion „Joshy Barthel“, spectatori: 2.000.

• Au marcat: V. Moldovan ‘1, ‘5; M. Radoi ’24; Contra ’45, ’48, ’85; Ghioane ’80.

Luxemburg: Besici 4 – Ferron 4; Hoffmann 4; Strasser 5; Deville 4 – Holtz 4,5 (’76, Rohmann); Leweck 4,5; Reiter 4; Cardoni 5,5 (’60, Schneider 4); Remy 5 – Braun 4,5 (’71, Huss 4,5). Antrenor: A. Simonsen.

Romania: Vintila 7,5 – M. Radoi 7,5; Gh. Popescu 7; Miu 6,5 – Contra 8,5; Codrea 6,5 (’36, Ghioane 6,5); D. Munteanu 6,5; Rat 6,5 – I. Ganea 6,5 (’46, Pancu 6), Ad. Ilie 7; V. Moldovan 7,5 (’69, Cernat 7). Antrenor: A. Iordanescu.

• Au arbitrat: R. Lajuks 6,5 – A. Supe 7; J. Pukijans 5,5 (toti din Letonia).

• Filmul golurilor: min. 1, 0-1: Rat a centrat de pe stinga si V. Moldovan a marcat cu capul; min. 5, 0-2: Contra a centrat de pe dreapta si tot V. Moldovan a reluat plasat cu capul; min. 24, 0-3: M. Radoi a sutat fulgerator cu stingul din marginea careului; min. 45, 0-4: o combinatie Moldovan – Contra a fost finalizata de ultimul cu un sut plasat; min. 47, 0-5: Contra a sutat slab de la 25 de metri, dar Besici n-a avut reactie; min. 80, 0-6: Ghioane a lobat perfect din interiorul careului; min. 85: 0-7: Ad. Ilie a centrat si Contra a reluat in plasa.

Partida de miercuri seara, desfasurata in compania Luxemburgului, a fost ca o iesire la iarba verde pentru „tricolori“. Chiar daca Iordanescu avertiza ca meciul nu va fi usor, la fata locului s-a demonstrat ca trupa lui Alan Simonsen nu poate face fata adversarilor cu nume din Europa. E greu de spus ce s-a intimplat simbata la Copenhaga, atunci cind Danemarca a cistigat doar cu 2-0 in fata celor din Luxemburg, cert este ca miercuri tricolorii au driblat mai degraba jaloane decit fotbalisti.

Pe un gazon ud, dar care a rezistat bine tot meciul, romanii au inceput furibund si in minutul 5 conduceam deja cu 2-0 prin „dubla“ lui Viorel Moldovan. Culmea, si intr-o asemenea partida, Iordanescu a „plantat“ tot doi fundasi centrali linga Gica Popescu, in locul accidentatului Chivu evoluind, surprinzator, Iulian Miu, desi rapidistul Iencsi a demonstrat in ultima vreme o forma de invidiat. Oricum, pina la pauza, Mirel Radoi si Contra au dus scorul la 4-0, lamurindu-ne ca cine s-a speriat de Luxemburg a facut-o doar ca sa se afle in treaba.

La reluare, Contra a mai marcat repede o data, dupa care tricolorii au exersat fel de fel de scheme tactice, fara sa urmareasca neaparat golul. Si-au amintit insa de golaveraj, in ultimele zece minute, motiv pentru care acelasi Contra, dar si Ghioane l-au mai lasat in doua rinduri ca la dentist pe nefericitul Besici.

7-0, la atit au considerat tricolorii ca trebuie sa-si incheie „excursia“ din Luxemburg. Din pacate, indiferent de proportiile scorului, nimeni nu va putea sterge infringerea suferita la Bucuresti in fata Norvegiei. Poate doar o victorie la Oslo, dar pina acolo mai avem de asteptat. Plus ca, pina la incheierea calificarilor, peste Luxemburg nu vom mai da decit o data. Restul inseamna Danemarca, Norvegia, chiar Bosnia, adversari cu care nu prea ai cum sa te distrezi…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS