14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii s-au facut de ris!

Tricolorii s-au facut de ris!

La sfirsitul partidei cu Norvegia, selectionerul Ilie Dumitrescu a demisionat

Preliminariile CE 2004 (tineret)

Romania – Norvegia 0-1

• Stadion „Cotroceni“, spectatori: 2.500.

• A marcat: Ystaas ’60.

Romania: Curca – Bandi, Maftei, Rada, Maxim – Olah (’55, Tanasa), Grigorie, Ov. Petre (’62, Zicu), Munteanu – Chihaia (’46, Oprita), D. Niculae. Antrenor: Ilie Dumitrescu.

Norvegia: Kristiansen – Holm, Muri, Hangeland, Hanstveit – Ludvigsen (’90, Krogstad), Gashi, Solli, Johnsen (’55, Ystaas) – Brenne (’80, Hoff), Karadas. Antrenor: Per-Mathias Hogmo.

• Avertismente: Ov. Petre, Rada / Hanstveit, Krogstad.

• Au arbitrat: K. Vidlak – P. Kasny, M. Zlamal.

Echipa de tineret a Romaniei mai are sanse doar teoretice sa se califice la turneul final al CE de tineret din 2004, dupa ce a pierdut ambele jocuri pe care le-a disputat pina acum in preliminarii. Jocul slab din primul meci pe care l-au avut in grupa a doua (0-3 in deplasare cu Bosnia-Hertegovina) a fost repetat de elevii lui Ilie Dumitrescu si in partida cu Norvegia, care s-a disputat vineri, pe stadionul „Cotroceni“.

Fotbalistii romani au fost preocupati mai mult de etalarea calitatilor individuale pentru a fi observati de impresarii din tribune decit de jocul echipei, dovedind ca nu-i intereseaza soarta selectionatei de tineret, ci numai un eventual transfer in strainatate care sa le ingrase conturile. Spre deosebire de tricolori, norvegienii au jucat disciplinat, s-au aparat organizat si la singura lor actiune periculoasa au reusit sa inscrie.

Afectat de aceasta infringere, antrenorul Ilie Dumitrescu a decis imediat dupa meci sa demisioneze din functia de selectioner al reprezentativei de tineret a Romaniei. „Imi pare rau ca nu am putut sa fac mai multe pentru echipa de tineret. In urma rezultatului de astazi (vineri – n.r.), practic sintem iesiti din cursa. Eu nu mai am nici un stimulent sa ramin la echipa de tineret“, a spus Dumitrescu. Fostul selectioner a precizat ca, in meciul de marti, cu Luxemburg, reprezentativa de tineret va fi condusa de Gheorghe Mihali. „Ii multumesc presedintelui FRF, Mircea Sandu, si celor care au fost implicati direct in pregatirea echipei de tineret, dar ei trebuie sa ma inteleaga. Trebuie sa fim realisti, acesta este nivelul actual al jucatorilor“, a spus Dumitrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS