15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNe-au batut si ne-au lasat in mocirla noastra

Ne-au batut si ne-au lasat in mocirla noastra

• Vremea ploioasa si gazonul desfundat i-au avantajat pe nordici • Elevii lui Iordanescu nu au jucat rau, dar terenul impracticabil a fost un adversar de netrecut • Ploaia siciitoare care a inceput cu trei ore inainte de meci i-a facut pe norvegieni sa sara in sus de bucurie • Iversen a marcat cu doar sase minute inainte de final

Romania – Norvegia 0-1

• Stadion „Steaua“, spectatori: 25.000.

• A marcat: Iversen ’84.

Romania: Vintila 7,5 – M. Radoi 6,5; Gh. Popescu 6; Chivu 6 – Contra 7; Codrea 6,5; D. Munteanu 6,5 (’85, Pancu); Rat 6 – Mutu 6,5; I. Ganea 6 (’63, Ad. Ilie 5,5); V. Moldovan 6 (’63, M. Niculae 6). Antrenor: A. Iordanescu.

Norvegia: Myhre 7 – Basma 6; Lunderkam 7; Berg 7; Bergdolmo 6 – Bakke 6; T. Andersen 6; Riise 6 – Solskjaer 6,5 (’90, Rushfeldt); Carew 6 (’78, Leonhardsen); Iversen 7. Antrenor: J. Semb.

• Au arbitrat: V. Ivanov 5 – G. Krasiuk 7; A. Monakov 7 (Rusia).

• Avertismente: Chivu / Carew, Riise.

• Filmul golului: min. 84, 0-1: Riise a executat puternic un corner de pe dreapta si Iversen, nejenat de nimeni, a inscris cu capul din careul mic.

„Este cel mai prost teren pe care l-am vazut in viata mea!“, – a afirmat Daniel Pancu in momentul cind a calcat pe gazonul din Ghencea. Din nefericire, vorbele rostite de Pancu cu o ora si ceva inainte de meci s-au transformat, daca vreti, intr-un trist pronostic. Pentru ca Nationala Romaniei a avut dintotdeauna probleme pe terenurile desfundate…

Aceasta este Romania pentru ca, respectind adevarul, orice teren din tara ar fi sucombat simbata seara sub necrutatoarele rafale de ploaie. Cu noroiul pina la glezne, tricolorii au luptat din greu, au reusit chiar si citeva faze incredibile cu o minge care de multe ori se transforma intr-un bulgare de pamint.

Logic, echipa avantajata de conditiile improprii in care s-a desfasurat partida a fost cea a Norvegiei, o trupa care a renuntat bucuroasa la eventualele solutii tehnice pe care Solskjaer, Carew si Riise le mai cauta uneori, adoptind stilul pragmatic, usor de dezvoltat pentru atletii din nordul Europei. Pe de alta parte, probabil ca nici norvegienii, cu toata vremea ciinoasa de la Oslo, nu au jucat vreodata pe un teren asa de prost cum a fost cel de simbata seara…

Revenind la meci, prima repriza a fost la discretia jucatorilor nostri, dar Mutu, Moldovan, Chivu si Rat nu au reusit sa-i creeze mari probleme lui Myhre din niste situatii destul de favorabile. Jocul romanilor a curs totusi frumos, Iordanescu mizind mai ales pe incursiunile fulgeratoare ale mijlocasilor laterali, Contra si Rat atacind in permanenta careul norvegian. Din pacate, Ganea si Viorel Moldovan nu i-au putut dovedi pe masivii fundasi adversi, surprinsi doar in vreo doua rinduri de aparitiile lui Mutu din linia a doua a atacului notru.

La zece minute de la reluare, Norvegia a ratat o ocazie imensa, Vintila parind cu piciorul sutul lui Solskjaer, scapat printre aparatorii romani. Tricolorii si-au reluat ofensiva, mingea nu se mai putea pasa decit pe sus, iar in minutul 74 Rat a sutat puternic de la marginea careului, Niculae ratind de putin o deviere fericita. Si, cind incepusem sa facem calcule pentru un meci egal, a venit lovitura de gratie pe care ne-a dat-o Iversen. Golul primit spre final ne-a darimat, iar Rushfeldt a ratat chiar desprinderea cu citeva secunde inainte de ultimul fluier al rusului Ivanov. Un arbitru care nu ne-a prea iubit nici el simbata seara, interpretind discutabil citeva interventii in careu ale fundasilor norvegieni, inclusiv un hent clar.

Spre lauda lor, suporterii prezenti la meci au fost la inaltime. Nu i-au admonestat nici un moment pe tricolori, constienti ca terenul era si asa un adversar in plus pentru romani. Chiar si nordicii i-au aplaudat la final pe cei 25.000 de romani, dar i-au lasat „galbeni“ si tristi in noroi. Noroiul Romaniei, iata, a inceput sa inghita si echipa nationala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS