13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa omul sarac, nici... arbitrii nu trag

La omul sarac, nici… arbitrii nu trag

PGA Craiova – Chindia Tirgoviste 0-1

• A marcat: Birdes ’75.

PGA: Irimin – Dinu (’87, Burghiu), Tanasie, Trinculescu, Ghita – Surcel, Negrea, Stanculescu, Grigore (’89, Turcila) – Raicea, Boroiban (’60, Stemate). Antrenor: Fl. Oprea.

Chindia: Lunescu – Vlad, S. Matei, Gilmencea, Ciolca, Caibar – Patru (’90, St. Matei), Termure, Iordan (’89, Godinac) – Birdes (’90, L. Nicolae), A. Oprea. Antrenor: V. Dridea.

• Au arbitrat: L. Petcu – V. Tone, B. Ucenic (toti din Bucuresti)

In Divizia C, echipele sarace sint condamnate sa sufere pentru fiecare punct cistigat si sa munceasca mult mai mult decit gruparile cu un potential financiar ridicat, care isi imbunatatesc situatia din clasament chiar si atunci cind evolutia lor din teren nu le-ar da dreptul la acest lucru. Principalii artizani ai acestei situatii ciudate sint arbitrii care, fiind pretentiosi din fire, nu-i au la inima pe saraci, ci ii prefera pe cei cu dare de mina.

Pan Group Armata Craiova, formatie cu o situatie financiara cenusie, a avut parte in acest sezon de numeroase arbitraje nefavorabile, cele mai evidente fiind in meciul cu Dunarea Zimnicea de pe teren propriu si in partida din deplasare cu Flacara Moreni. Simbata, in intilnirea de pe arena din Valea Fetii cu Chindia Tirgoviste, fotbalistii craioveni au „beneficiat“ din nou de un arbitraj original, brigada bucuresteana alcatuita din L. Petcu, V. Tone si B. Ucenic conducind jocul dupa doua regulamente: unul aspru, dur pentru echipa gazda, si altul permisiv, „parintesc“, pentru formatia oaspete.

Colac peste pupaza, fotbalistii craioveni au avut de infruntat, pe linga arbitrajul ostil, si una dintre cele mai bune formatii din seria a patra a Diviziei C, trupa din Tirgoviste, care este condusa de pe banca tehnica de renumitul antrenor Virgil Dridea, avindu-i in componenta pe fostii divizionari A Gilmencea, Termure, St. Matei si Birdes. Elevii lui Florin Oprea nu s-au speriat insa de numele adversarilor lor si au inceput bine partida, avind in minutul patru o mare ocazie de gol prin Raicea, care a reluat cu capul, de la opt metri, putin pe linga bara, balonul centrat de Negrea. Echilibrul numeric din teren a fost stricat de centralul L. Petcu, care a apreciat gresit un duel pentru balon dintre Tanasie si A. Oprea, eliminindu-l pe fundasul craiovean pentru fault din postura de ultim aparator (’28). Beneficiind de superioritate numerica mai mult de o ora, echipa din Tirgoviste a reusit sa-si impuna jocul si dupa ce Termure (’30 – bara) si Ciolca (’57) au irosit doua bune oportunitati de a marca, Birdes a inscris in minutul 75, reluind cu latul, de la opt metri, centrarea lui Vlad.

Cu un om mai putin pe teren si fiind tinuti la distanta de poarta adversa de catre cei trei „fluierasi“, elevii lui Florin Oprea nu au avut forta necesara pentru a inscrie si, in final, a trebuit sa se recunoasca invinsi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS