16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportExtensiv a ajuns in coasta liderei

Extensiv a ajuns in coasta liderei

Extensiv – FC Oradea 3-2

• Stadion „Extensiv Parc“, spectatori: 1.000.

• Au marcat: Scarlat ’43, Ciobanu ’54, Cristescu ’75 / Kuznetov ’20, Naidin ’50.

Extensiv: Stoianov – Ciuca, L. Cotora (’51, Musat), Ciobanu – Saceanu, Vancea, Cristescu, Malaele, Velcovici (’38, Murgan) – Pirvu (’57, Buca), Scarlat. Director tehnic: I. Marginean.

FC Oradea: Rotaru – Stroe, Munteanu, Mauta – Mihut, Dumitra (’77, Cringureanu), Naidin, Lungan – Gado, Kuznetov, Keseru (’38, Fele). Antrenor: I. Marin.

• Au arbitrat: Al. Tudor 7 I. Onicas 7, N. Marodin 7. Observator: P. Mehedintu.

• Avertismente: L. Cotora, Scarlat, Saceanu, Murgan, Musat, Cristescu (2) / Keseru, Dumitra, Fele.

• Eliminati: Cristescu / Mihut (ambii in minutul 89).

• Filmul golurilor: min. 20, 0-1: Lungan a centrat in careu, iar Kuznetov a inscris cu capul; min. 43, 1-1: Scarlat a sutat pe jos, de la 18 metri; min. 50, 1-2: Naidin a patruns in dribling in careu si a sutat la colt; min. 54, 2-2: Rotaru a respins defectuos sutul lui Murgan, iar Ciobanu a inscris; min. 75, 3-2: Cristescu l-a driblat pe portar si a inscris.

Fara indoiala, Extensiv a facut simbata cel mai bun meci din acest sezon, fotbalistii olteni dedicindu-i victoria antrenorului Ion Marginean, care ieri a implinit 42 de ani. Pe ploaie mocaneasca, jucatorii ambelor echipe au oferit un spectacol placut: cinci goluri frumoase, rasturnari de scor si contraatacuri ucigatoare. Echipa lui Ion Marin, care si-a dirijat elevii de sub o umbrela, spre hazul asistentei, a dominat prima repriza, reusind de altfel sa deschida scorul. Oltenii au egalat spre finalul primei reprize, prin Scarlat, un atacant pe care deja au pus ochii citeva cluburi bucurestene. Nu ar fi exclus ca din iarna sa-si ia „zborul“ de la Extensiv.

Repriza secunda a fost cu adevarat superba. S-a jucat cu garda jos, ocaziile de gol alternind rapid de la o poarta la alta. Mai intii, oaspetii au punctat din nou, prin Naidin, care a trecut ca prin brinza prin apararea noastra. Cum gluma se ingrosa, baietii Extensivului s-a pus pe treaba, asaltind buturile lui Rotaru. Acesta a dat o mina de ajutor oltenilor in minutul 54, cind a respins defectuos cu piciorul, prilejuindu-i lui Ciobanu sa restabileasca egalitatea. Tot Ciobanu a scuturat, in minutul 65, plasa portii oradene, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid.

Dupa ce Vancea l-a blocat in extremis pe Dumitra (’72), salvindu-si echipa de un gol ca si facut, Silvian Cristescu si-a adus echipa in avantaj pentru prima oara in aceasta intilnire. Ar mai fi de spus ca spiritele s-au incins, nervii jucatorilor si antrenorilor fiind intinsi la maximum. S-a abuzat uneori de prea multe faulturi, fapt care l-a facut pe arbitrul Tudor sa imparta zece cartonase galbene si doua rosii. Exigentul Tudor nu a eliminat doar jucatori, ci si pe maseurul Extensivului si pe un copil de mingi, care, ca sa traga de timp, au intirziat aducerea mingii pe teren.

Cristescu l-a injurat pe Ion Marin

In minutul 89, Mihut l-a faultat dur, din spate, pe Malaele. Cristescu i-a pus mina in piept lui Mihut, iar arbitrul Tudor i-a eliminat pe cei doi, moment in care jucatorul oltean s-a napustit asupra antrenorului Ion Marin. Cristescu l-a injurat pe fostul tehnician dinamovist, fiind linistit cu greu de secundul Neagoe, care l-a condus la vestiare.

Despre incident, Ion Marin a spus: „Imi pare rau ca Silvian si-a dat friu liber nervilor. Eu il apreciez ca jucator, dar este inadmisibil sa injure un antrenor. Ar trebui sa se stapineasca.“

La 15 minute dupa meci, Cristescu s-a calmat: „Am fost nervos si i-am reprosat mai multe domnului Marin. Eliminarea mi se pare justa. Eu am jucat corect toata viata mea, nu ca altii…“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS