13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Mi s-a dat o sansa, sper sa am si noroc!“

„Mi s-a dat o sansa, sper sa am si noroc!“

In vara, Sandoi a fost numit antrenor principal, apoi avansat director tehnic, „principal“ devenind Mitica Marcu, ultimul avind o colaborare buna la Resita cu patronul Dinel Staicu. Lui Mitica insa i s-a rezervat oarecum un rol secundar. Acum, dupa ce Sandoi a fost, intr-un fel, obligat sa paraseasca banca tehnica, Marcu a ramas „number one“. L-am chestionat ieri despre situatia actuala de la Universitatea.

– Inteleg ca Mitica Marcu are acum o „misie“ grea…

– Ei, antrenor principal am fost si pina acum. Este adevarat, acum datele problemei s-au schimbat. Greul insa apasa asupra tuturor, dar in primul rind asupra baietilor. Si eu am incredere in ei. Universitatea 2002 a aparut in conditii aparte, asa incit toata lumea trebuie sa fie realista si constienta. Am nevoie de liniste acum.

– Pina cind credeti ca va dura aceasta situatie, asa-zisul interimat al dumneavoastra?

– Mi s-a spus sa conduc antrenamentele echipei, sa-mi vad de treaba mea de antrenor principal. Cine va fi director tehnic sau alte probleme de aceasta natura le puteti afla de la patronul echipei. N-am de unde sa stiu cit va dura aceasta situatie: o zi, o luna, un tur. Depinde, probabil, si de rezultatele echipei din urmatoarele etape, pe care eu le doresc bune.

– Care credeti ca au fost greselile din ultimele trei meciuri ale Universitatii?

– Ar trebui analizata, cu

realism, intreaga situatie de la Universitatea din vara si pina acum si astfel s-ar descoperi ceea ce intereseaza presa. Asa, pe scurt, as putea spune ca dupa primele patru etape – in care am obtinut zece puncte din 12 posibile printr-o daruire deosebita a aparut si relaxarea. Probabil s-a crezut ca totul vine de la sine si nu a mai existat concentrarea necesara. Este o opinie personala, nu am pretentia ca stapinesc tot adevarul. V-am spus, o relaxare prematura, ceva oricum s-a intimplat.

– S-a intimplat ceva si cu starea de spirit a baietilor?

– Nu vad ce s-ar fi putut intimpla. Aceleasi antrenamente s-au efectuat, cu aceeasi jucatori, iar ei sint la zi cu aspectele financiare. In sinul echipei nu sint probleme, dar fotbalul e si imprevizibil. Uitati-va si la case mai mari, Steaua, Dinamo. Apoi, trebuie sa nu uitam ca am intilnit in aceste trei ultime etape doi adversari de calibru, Rapid, FC National, si o formatie, Gloria, care a umilit-o apoi pe Dinamo in „Stefan cel Mare“. As mai starui asupra partidei cu FC National, una in care, pe linga ghinion, am avut parte si de un arbitraj cu greseli, care ne-a defavorizat.

– Intentionati unele modificari in „unsprezecele“ de baza in meciul cu UTA, altele decit inlocuirile suspendatilor Badea si Papura?

– S-ar putea sa mai apara vreo doua surprize, dar mai este timp pina simbata viitoare. Dupa amicalul de la Pitesti, intentionam sa jucam inca un meci de verificare, probabil martea viitoare. Si abia atunci voi lua o decizie.

– Ce zic baietii despre evenimentele din ultimele zile?

– Nu pot vorbi eu in numele jucatorilor. Am sesizat insa ca au ramas oarecum surprinsi. A vorbit cu Sandoi cu ei, le-a explicat situatia, si sper sa fie bine. Iar de la Arad trebuie sa nu venim cu mina goala…

– Va e frica de aceasta perioada?

– Am mai trecut prin perioade de acest gen. De fapt, de ce sa-mi fie frica? Baietii sint constienti de importanta si dificultatea momentului si incercam sa readucem zimbetul pe fetele suporterilor, care, cu intelepciune si discernamint, inteleg situatia actuala. Daca este o sansa pentru mine? Nu stiu prea bine ce sa raspund, dar cred ca in fotbalul romanesc „sansa“ unui antrenor depinde de multi factori. Am incredere in baieti, conducerea ma sprijina, sper sa am astfel sansa!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS