12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Oltenia este un pamint al fagaduintei talentelor!“

„Oltenia este un pamint al fagaduintei talentelor!“

Sportivii de la LPS „Petrache Triscu“ din Craiova sint binecunoscuti in Romania prin rezultatele obtinute in ultimii ani mai ales la ramurile atletism si spada, desi nu se uita amanuntul ca LPS Craiova a avut si un campion mondial (j) la canotaj (Fl. Mitroi, 1999). Anul trecut, atletii juniori de la LPS au situat liceul craiovean pe primul loc in Romania, iar in acest an, dupa toate probabilitatile, tot LPS va fi „number one“. Aici invata si se antreneaza dubla campioana mondiala Ana-Maria Brinza (spada, cadeti si juniori). Recent, echipa feminina de spada LPS-CSM a cistigat Cupa Romaniei, ceea ce ii da dreptul de participare, in 2003, la competitia intercluburi europene gen Cupa Campionilor Europeni la fotbal. I-am solicitat secretarului de stat Nicolae Marasescu o opinie autorizata despre activitatea de la LPS „Petrache Triscu“ din Craiova.

– Cum apreciati activitatea de la LPS „Petrache Triscu“ din Craiova, atletismul si spada fiind ramurile sportive cu rezultate deosebite?

– LPS din Craiova este an de an o unitate etalon a sportului scolar romanesc. An de an la aceasta unitate se obtin rezultate interne si internationale de prestigiu, la atletism, scrima, dar si la alte ramuri sportive. Este un colectiv de cadre didactice bine pregatit, o selectie bine facuta si iata ca rezultatele nu-i ocolesc. Si in acest an, LPS Craiova este o unitate fruntasa pe plan national datorita, repet, rezultatelor obtinute.

– Craiova a avut campioni mondiali (atletism, box, canotaj, spada) care au parasit insa Bania.

– Circulatia este libera. Este si un fenomen invers, adica au si venit sportivi de valoare in Craiova (cazul atletismului). Altii au plecat din Banie, apoi au revenit. Ce se intimpla de fapt? Oltenia este un pamint al fagaduintei talentelor, un pamint de talente cum nu mai exista in Romania! Din acest punct de vedere, nu este intimplator faptul ca ochii unor antrenori si conducatori de cluburi din Romania se indreapta spre terenurile Olteniei, la multe ramuri sportive, atletism, fotbal, scrima, tenis de masa.

La fotbal exista numai in Bucuresti aproape doua echipe din Craiova. De ce sint olteni si nu sint din alta parte? Pentru ca oltenii sint valorosi, talente adevarate.

– Dialogind despre acest subiect, in urma cu citiva ani, mi-ati declarat ca numai un nebun isi vinde valorile…

– Problema se pune asa: cine vrea sa faca performanta acela nu isi da, intr-adevar, valorile. Trebuie sa aleaga: vrea valoare sau doar mentinerea intr-un campionat. Circulatia valorilor este libera, dar cel care cedeaza o valoare trebuie sa aiba o echipa puternica. Ca altfel, dindu-si valorile si slabind echipa, o sa auzim tot timpul explicatii de genul „sintem in restructurare, avem o echipa tinara si de perspectiva“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS