9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVin „bancarii“, pe ei, Dinele!

Vin „bancarii“, pe ei, Dinele!

• De joi, FC National este singura formatie din tara care a ramas angrenata in cupele europene • Sava si Lutu promit ca se vor razbuna pe toti cei care le-au regizat scandalul de prost gust din aceasta saptamina • Cosmarul lui Emil Sandoi: cine va gafa mai putin, Agachi sau Urai?

Universitatea – FC National

• Stadion „Ion Oblemenco“, duminica, ora 15.00 (TVR 1).

• Formatii probabile:

Universitatea: Agachi (Urai) – Vochin, Papura, Mirea – Dragomir, Sava, Badea, Stinga, Lutu, Ursu – Verdes (Vladoiu). Director tehnic: E. Sandoi.

FC National: Vintila – D. Petrescu, Curt, Prodan, P. Marin – Olah, Duro, Caramarin, G. Coman – Sg. Radu, S. Ilie. Antrenor: W. Zenga.

• Vor arbitra: R. Dumitru – M. Savaniu, D. Burloiu. Rezerva: A. Simion.

• Observatori: V. Boit, I. Igna.

„Huo Craiova, Hai National, Huoo Dinamo!“, cam asa au fost „incurajarile“ adresate de suporterii Universitatii echipei alb-albastre care a jucat, la sfirsitul campionatului trecut, partida cu FC National, meci decisiv pentru desemnarea campioanei. A cistigat Universitatea, iar titlul a poposit in Stefan cel Mare. Din echipa de atunci a lui Netoiu & Florin Marin a mai ramas doar un singur jucator, Vochin, in aceasta vara transformarile suferite pe Unirii 86 readucind in Banie spiritul curat al alb-albastrilor.

Startul oltenilor a fost deosebit de bun, iar dupa primele trei etape (trei victorii!), fanii, ca si altii, visau la titlu. Un jucator cu capul pe umeri, Corneliu Papura, a spus atunci: „Ei, usor, ca abia sintem la inceput. Campionatul e lung si cel mai mare pericol e sa plutim cu capul in nori“.

N-am plutit cu capul in nori, dar am primit sapte goluri in doua meciuri (marcind unul) si astfel ne-am trezit la realitate. „Sintem o echipa de pluton“, tinea sa sublinieze si capitanul Pavel Badea. Reamintim, craiovenii se afla pe locul sase, cu +1 la „adevar“.

FC National, ocupanta locului doi, este, de joi, singura echipa romaneasca care a patruns, dupa trei ani, in turul secund al Cupei UEFA. Asadar, acestea sint coordonatele de desfasurare a derbiului de pe „Ion Oblemenco“, intre o echipa „europeana“ si alta care reprezinta, in sfirsit, starea de spirit a oltenilor. Elevii lui Zenga si Petrescu au revenit ieri din Olanda, iar astazi sint din nou pe drumuri, poposind in Craiova. In meciul retur, Heerenveen-FC National (2-0), bancarii au evoluat neasteptat de modest, dar s-au calificat. „Ar fi excelent ca Universitatea sa joace modest, dar sa cistige cu 1-0 meciul de duminica“, opina un oficial al alb-albastrilor. Universitatea – intrata de ieri-dimineata in cantonamentul din Lunca Jiului – a efectuat ieri un singur antrenament (la ora meciului de duminica), iar astazi au in program si vizionarea casetei meciurilor dintre FC National si Heerenveen.

Mitica Marcu, antrenorul principal al Universitatii, a spus ieri: „Este un meci important si dificil pentru ambele formatii. Baietii nostri s-au pregatit bine, sint mobilizati sa-si spele rusinea din ultimele doua meciuri ale campionatului. Mergem la victorie! Sigur, FC National vine in Banie cu «aere» europene, probabil ca s-ar multumi si cu un punct. Ei insa n-au forta de atac a Rapidului din meciul cu noi si, in plus, n-au nici publicul nostru. Sintem convinsi ca suporterii olteni vor «popula» iarasi stadionul «Ion Oblemenco»“.

Oficialii olteni au evitat sa mai faca pronosticuri si n-au dezvaluit prima de joc pentru derbiul de duminica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS